Esküvői dátum választás

“Úgy fogunk bulizni, mintha a születésnapom lenne, még annál is jobban!”

Minden hónapra akad nálunk ünnepelni való, egy-egy születésnap, névnap, évforduló vagy csak egyszerűen ünnepeljük az életet. Ha még nem jöttél rá, szeretek minden ürügyet megragadni az ünneplésre. Olyannyira, hogy egy egész karriert építettem köré! Mindig előszeretettel tekintek a családi ünnepekre, mivel ezek a legjobb emlékek. De mi a helyzet egy életet megváltoztató esemény – nevezetesen az esküvő – megrendezésével családi ünnepen vagy hivatalos ünnepen? Nézzük meg az érme mindkét oldalát legyen-e az esküvői dátum valamilyen nevezetes dátumhoz kötve?!

esküvői dátum

Ünnepi hétvégén

Szeretjük az esküvők ünnepi hétvégén történő megszervezésének gondolatát, szigorúan kényelmi szempontból. Ha egy hosszabb ünnepi hétvége elején házasodtok össze, elegendő időt biztosíthattok vendégeiteknek arra, hogy pihenjenek. Csak figyelni kell a rokonok, barátok megszokásaira. Ha a legjobb barátaid mindig éves túrára indulnak a tavaszi ünnepek valamelyikén, vagy minden év augusztus 20-án kerti partit tartana, akkor érdemes tisztázni a fontossági viszonyokat és megbeszélni az esküvői dátum választásotokat. Ha úgy döntötök, hogy az esküvőt egy ünnepi hétvégén rendezitek meg, feltétlenül értesítsétek a vendégeket időben erről.  
Ne felejtsük el továbbá azt a tényt, hogy Magyarországon anyakönyvvezető előtti házasságot hivatalosan ünnepnapon nem lehet tartani. Ekkor számolni kell külön polgári házassággal és esetleg szertartásvezető alkalmazásával.

Születésnapon

Milyen fantasztikus lenne, ha 100 legközelebbi családtagod és barátod énekelne boldog születésnapot neked az esküvői torta felvágása után? Nagyon klasszul hangzik nem?! A születésnapi esküvők csodálatos lehetőséget jelenthetnek minden idők legnagyobb születésnapi ünnepségére, ÉS garantálja, hogy Ön és házastársa soha nem felejti el az évfordulót (természetesen soha nem is felejtette volna el… :)). Csak ne feledje, hogy bár tudjuk, hogy valószínűleg örökkön örökké házasok lesznek, az esküvő évfordulója mindig a születésnapodon lesz… függetlenül attól, hogy továbbra is megünneplitek az évfordulót, vagy sem… Ha mégis ezt az utat választjátok, akkor kezdettől fogva egyértelművé kell tennie egy dolgot: NINCS DUPLA AJÁNDÉK! 

Esküvői dátum szabadon választva

A szabadon, vagy valamilyen számmisztika alapján választott dátum sem kevésbé rossz (tavaly nagyon felkapott volt a 08.08 és a 10.10 is), ilyenkor is érdemes időben szólni a rokonoknak barátoknak, hogy ne csináljanak más programot, ilyenkor egyértelműen az esküvő és az ifjú pár és a boldogságuk lesz a középpontban. A világjárvány okozta helyzetben pedig már nem meglepő egy hétköznapi esküvő sem és a vendégek sem fognak rátok rosszallóan nézni, aki igazán szeretne veletek együtt ünnepelni, az aszívesen áldoz rátok egy vagy két napot a szabadságából.

Dátum a szolgáltatóhoz igazítva

Ha nincs igazán vágyott dátumotok, de van egy szolgáltató vagy helyszín, amihez ragaszkodtok és fogytán vannak a szabad időpontjaik, akkor adott szolgáltató szabad időpontjához is igazíthatjátok a dátumot így könnyítve meg a saját dolgotokat.

Szervezéssel kapcsolatos ötletek az instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük