Esküvői fotós választás

Hogyan válasszuk ki esküvői fotósunkat?!

Amikor elkezded kutatni a megfelelő esküvői fotóst, ne felejtsd, hogy kedvelni őket emberként ugyanolyan fontos, mint kedvelni a munkájukat.

Válaszd ki az esküvői fotó stílusát

Ha még soha nem gondoltál az esküvői fotózás stílusára, ne aggódj, nem vagy egyedül! Le merem fogadni, hogy a legtöbb pár nem veszi észre, hogy az esküvői fotózásnak valójában milyen sokféle stílusa létezik. Ahogy azonban ismerni kell az esküvő stílusát, mielőtt virágokat vagy dekorációkat válogatnál, úgy választani lehet, milyen fényképezési stílus(oka)t szerettek.

Fontos tudni, hogy a legtöbb esküvői fotós nem csak egy stílusban alkot. Valójában a legtöbb fotós valamilyen módon beépíti a stílusokat munkájába. Ez különlegessé, egyedivé teszi őket és érdekesebbé teszi ügyfeleik számára. Ezt nem árt szem előtt tartani, amikor elkezditek nézni a portfóliókat!

Alaposan mérd fel a lehetőségeket

Annyi szakember webhelye és közösségi média fiókja létezik, emiatt pedig nehéz lehet tudni, hogy mit is keresel. Az első dolog természetesen az, hogy egy jó fotósnak van honlapja. Ha a szakember egyszerűen a Facebookot használja az egész vállalkozásához, ez intő jel lehet, hogy hiányozhat a tapasztalat vagy a professzionalizmus. A webhelyen, van néhány fontos oldal, amelyet böngészni érdemes. Az első a portfólió, amely alapján érezni lehet, hogy mi a legjobb munkájuk. Itt képet kaphatsz arról, milyen típusú fotókat készítenek, valamint áttekinthető a stílus. Ha megfog valami a képekben, még ha nem is tudod megmagyarázni, tartsd a listádon!

Webhelyen Kereshetsz blogot is,  nézd meg, hogy nemrégiben frissítették-e, ami azt mutatja, hogy aktívan dolgozik és kivételes munkát végeznek, ugyanezt vizsgálhatod a közösségi média oldalakon is. Egy másik dolog, amit keresned kell, az önmagad. Ha képes vagy magadat látni ennek a szakembernek a munkájába, képeibe, ha bele tudod képzelni magadat, akkor jó eséllyel alkalmas az esküvődre.

Küldj e-mail-t a kiválasztott esküvői fotósnak

Miután megtaláltál legalább öt fotóst, akikkel kapcsolatba szeretnél lépni, itt az ideje, hogy megkeresd és feltegyél néhány kérdést. Ne felejtsd, hogy ez az e-mail a kapcsolat kezdete a leendő esküvői fotóssal, és ugyanolyan első benyomást kelt, mint ők a válaszukkal. Ne csak ugyanazt az általános e-mailt küldd el minden fotósnak. Ismerd meg a munkájukat és azt, amit a legjobban tetszik benne. Ezután szabjon minden e-mailt azokra a fotósokra, akik valóban érdeklik.

Az első e-maillel feltétlenül feltendőek a következő kérdések:
Elérhető a dátum?
Melyek a legfrissebb árak, csomagok és szerződéses információk?
Tudnak-e több referenciát megadni?

Érdemes telefonos megbeszélést is egyeztetni, amelynek során kideríthető a munkához való hozzáállás, hogy mi motiválja őket az esküvők fotózására, és megtudhatod, mit várhatsz tőlük az esküvő napján és az egész kapcsolat során. A fotósok tudják, hogy ez nagy döntés, ezért ne félj annyi kérdést feltenni, amennyire szükség van ahhoz, hogy jól tájékozott legyen!

Személyes megbeszélés egyeztetése az esküvői fotóssal

Az egyetlen módja annak, hogy valakit valóban megismerj, az a találkozás, ezért a személyes megbeszélések elengedhetetlenek az esküvői fotós kiválasztásakor! Amit igazán keress ilynekor, az az, hogy mennyire érzed az összhangot a szolgáltatóval. Mint minden interjú esetében, a hangulat is, amelyet az adott embertől kapsz, ugyanolyan fontos, mint a feltett kérdések. Kényelmesen éreznéd magad, ha ez a személy egész nap kamerával követne? Magabiztosnak érzi magát, amikor ez a személy történeteket mesél az elmúlt esküvőkről? Vajon ennek a személynek hasonló gondolkodásmódja van, egy hullámhosszra tudunk kerülni?

Fontos megtudni, hogy a szakember képes-e megvalósítani az elképzelésedet. Másodszor, tudni kell, hogy a költségvetés keretein belül tudja-e megvalósítani az álmaidat. Ez az elvárásokról szól. Jobban megértheted a helyzetet, ha több szolgáltatóval találkozol!

Bízz a megérzéseden

Túl a kutatásokon, szűkítve a választási lehetőségeket, elkészítheted a pro/kontra listákat. Ezután itt az ideje, hogy bízz a megérzésedben és döntést hozz. Melyik fotóssal érezted magad a legkényelmesebben a személyes interjú során? Melyik fotósról érzed, hogy szinte észrevétlenül, zavartalanul elvegyül a nagy napon? Mindaddig, amíg a rövidített listán hiteles, profi fotósok szerepelnek, akik igazodnak az elképzelésedhez és beleférnek a költségvetésbe, nem tévedhetsz, bízz a megérzésedben, de ha ez mégsem megy ugye tudod, hogy mindig tudsz kitől segítséget kérni!

eljegyzési fotózás

+1 Tipp

Az eljegyzési fotózás jó alkalom lehet arra, hogy megismerjétek az esküvői fotós munkastílusát, hogyan dolgozik, és Ti is megszokhatjátok milyen pózolni a kamera előtt. Összehangolódásnak is kiváló, a képeket pedig akár le is vetíthetitek az esküvői vacsora helyszínén.

Ha pedig segítség kell a szolgáltatók kiválasztásában ne hezitálj, hívj esküvőszervezőt!

Inspirációk, tippek és ötletek az instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük