Esküvői videós választás

Mint minden más esküvői szolgáltató esetében, az esküvői videós esetében is különféle csomagokat kínálnak, amelyek segítenek, hogy azt kaphasd, amit szeretnél, a költségvetési kereteden belül. A videózással kapcsolatban a leggyakoribb tévhit, hogy teljes hosszúságú felvételeket fogtok kapni mindenről, ami az esküvő napján történt, de ez ma már inkább csak kiegészítő extra lehetőség.

Íme néhány a legnépszerűbb csomaglehetőségek közül, amelyeket viszont láthatsz egy esküvői videós ajánlatában:

Trailer / Előzetes film (1-2 perc)

Néztél már filmet? Ez ugyanaz a koncepció, de az esküvői filmhez! Gyakran, hogy ne legyen idegörlő a várakozás a kész filmre egy “hamarosan” rövid film előzetest készít a videós, miközben ők folytatják a végtermék szerkesztését és elkészítését. Vannak esküvői videósok, akik az előzetes videót a csomagjuk részeként adják, míg mások kiegészítőként kínálják.

Highlights film (3-10 perc)

Sok esetben ma már ez a highlights film a végtermék, amelyet kaphattok. Gyakrabban ez a film nem lineáris, hanem modernebb megközelítést alkalmaz. A videós valóban egy filmművészeti alkotást készít az egész napos eseményekből és pillanatokból.

Rövidfilm (10-20 perc)

Egy rövid film, amely lineárisabb formában jelenik meg, gyakran tartalmazza a fogadalmakat, a beszédeket stb. Attól függően, hogy mennyi ideig foglaljátok le a videós, a film tartalmazhatja a készülődést, az első pillantást és a buli hangulatot is.

Teljes hosszúságú dokumentumfilm (30-90 perc)

Ha érdekel a nap nagy részletes átélése, akkor ez egy lehetőség. Az esküvői videós készíthet egy hosszabb filmet, amely az esküvő teljes szakaszait tartalmazza. A hossza miatt ez a lehetőség leginkább hasonlít a régi klasszikus esküvői filmekhez, de ma már egyre kevesebben választják, terjedelmessége miatt.

Extra lehetőségek

Ezen kívül extraként kérhető általában még pár szolgáltatás, esetleges drón felvételek, ha rendelkezik a videós ilyen technikával, vagy a kreatív fotózáson is készülhet felvétel, illetve a jegyes fotózásból is kérhettek pár perces kisfilmet, amit az esküvőn akár le is vetíthettek.

Amire még figyelj oda esküvői videós választásakor

Költségvetés – Ha esküvője napján a videográfia kiemelt fontosságú, érdemes minél korábban ezt beépíteni az esküvői költségvetésébe. Az ára annak, hogy fotós és videós is van, nem olcsó. 

esküvői videós

Rendelkezésre állás – Hány órányi rendelkezésre állást szeretnétek? Ez egy szintén fontos költségvetési szempont. Mennyire fontos számodra, hogy a videós a készülődést és a teljes lakodalmat filmezze? Kevesebb órányi lefedettség és a nap legfontosabb részeire való összpontosítás jó módja lehet a költségvetés csökkentésének, és mégis lefoglalhatjátok álmaitok videósát.

Leadás– A videos kiválasztásakor még egy szempontot kell figyelembe venni, hogy a film és a felvételek hogyan kerülnek leadásra. A különböző videósoknak saját rendszere van, de érdemes szem előtt tartania ezeket a módszereket.

  • USB pendrive
  • CD ROM (ez ma már elavult, ha ilyet látsz mindenképpen kérdezz rá)
  • Külső memória
  • Online tárhelyen

A videós elérhetővé teheti a videót online megtekintés céljából. Jellemzően a Vimeóban tárolják filmjeiket. Mindazonáltal feltétlenül ellenőrizzétek a szerződésében, hogy meddig lesz elérhető az online megtekintés. Néhány videós csak egy év online videohosztolást kínál, míg mások korlátlan ideig fogják üzemeltetni.

Mi lesz a nyers felvételekkel?

Végül megkérdezhetitek, hogy a videós a nyers felvételeket átadja-e a szerkesztett videók mellett. Míg a fotósok leggyakrabban nem adnak át nyers képeket (és jobban szeretik, ha nem is kérsz!), Egyes videósok lehetőséget nyújtanak arra, hogy nyers, szerkesztetlen felvételeket kaphassatok az ünnepségről, fogadásról vagy az esküvőd egyéb részeiről, hogy megnézhessék teljes egészében – ahányszor csak akarjátok. Van olyan videós, aki át ugyan nem adja, de meghatározott ideig (pár év) megőrzi, hogy ha úgy adódik, hogy egy számotokra fontos személyről szeretnétek több részt összevágni, akkor ez is lehetséges legyen. Ha ez nektek kiemelt fontosságú, feltétlenül kérdezzetek rá, hogy a nyers felvételek szerepelnek-e valamilyen csomagban, vagy lehetőségben.

esküvői videós

Esküvői szolgáltatót választani nem egyszerű feladat, ha segítségre szorultok kérhetitek esküvői tanácsadás szolgáltatásomat, mely segítséget nyújt, ha elakadtok a szervezés során, de mégis magatok szeretnétek véghezvinni. A nagy napon pedig, ha már nem szeretnétek semmi miatt aggódni, de szeretnétek, ha minden, amit leszerveztetek rendben lezajlana, akkor kérjetek esküvői koordinációt.

További tippekért és ötletekért kövess instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük