Esküvőszervezés: Hivatalosan itt van az „Esküvői bumm”!

Mit kell tudni az idei és azon túli esküvőszervezésről?

A vakcina és az enyhítések bevezetésével az esküvői szezon elindult. Gőzerővel folytatódhat immáron élesben az esküvőszervezés.

A közelmúltban, a tömeges oltásoknak és a nagy összejövetelek korlátozásának megszüntetésével az esküvők zöld utat kaptak. Az esküvők újjáéledésével, beleértve az elhalasztott, lemondott és tervezett esküvőket is, az esküvői ipar még egy előre nem látható kihívással néz szembe, a fellendüléssel.

Azok a párok, akiknek az esküvőjüket át kellett ütemezniük, készen állnak arra, hogy végre megtervezzék 2021-es vagy 2022-es dátumukat. Sokan reménykednek abban, hogy lakodalmuk végre tényleg megtartható! Noha kétségtelenül izgalmas időszak ez a házasságkötéshez és az esküvőkön való részvételhez, a helyzet az esküvői szakembereket, valamint a párokat is nehéz helyzetbe hozza. A többszöri halasztás, a korlátozások miatt el sem kezdett szervezések következtében a kereslet meghaladja a kínálatot, és ez azt eredményezi, hogy fontosak az alternatív lehetőségek és a pároknak rugalmasnak kell lenniük.

Esküvőszervezés az „Esküvői boom” alatt

Ha esküvőt tervez 2021-ben, 2022-ben, 2023-ban vagy azon túl, akkor az komoly versenyt jelenthet a helyszínekért, a szolgáltatókért, amelyre szükség lesz, hogy az esküvő napja ugyanolyan varázslatos lehessen, ahogyan azt az ifjú pár megálmodta.

Fontos lesz a gyors döntéshozatal, de ez nem azt jelenti, hogy elkapkodva kell dönteni, mivel a helyszíneket és az szolgáltatókat továbbra is alapos mérlegelés után kell kiválasztani, és illeszkedniük kell ahhoz, amit keresnek a párok, de minden eddiginél fontosabb a gyors cselekvés, mert a várakozás egy jó lehetőség elvesztését eredményezheti és újra neki kell állni a keresésnek, vagy talán még kompromisszumot is kell kötni.

Felkészülés a megnövekedett költségekre

Nagy valószínűséggel minden esküvői költségben jelentős növekedés lesz tapasztalható, mely annak a ténynek a következménye, hogy ennyi szolgáltató nagyrészt munkanélküli volt. Sokan más kereseti forrás után néztek és nem térnek vissza, valamint a járvány alatt az alapanyagárak is jelentősen növekedtek. Így a pároknak fel kell készülniük a magasabb költségekre az esküvőszervezés során. 

Megnő a jelentősége az esküvőszervezőknek az esküvőszervezés során

Még akkor is, ha az esküvőszervező nem szerepelt az eredeti tervben, megfontolandó dolog professzionális szervezővel dolgozni. Az esküvőszervezők rengeteg bennfentes információhoz férnek hozzá a szolgáltatókról és a helyszínekről. Ismerik a feltenni kívánt kérdéseket, a legkapósabb dátumokat és a teljes folyamat kezelését. Egy tapasztalt esküvőszervező lesz a legnagyobb segítség abban, hogy bármikor eligazodjon a pár ebben a feszített tempójú és izgalmas folyamatban, amit az esküvőszervezés jelent. Ha pedig ne adj Isten újabb átszervezésre kerül sor a legjobb támaszod lehet a folyamat során.

Legyen rugalmas a dátum

Az esküvői boom idején az esküvő tervezésének egyik legnehezebb része az esküvő dátumának megtalálása lesz. Ezért elképzelhető, hogy a pároknak rugalmasnak kell lenniük az időpontjukkal kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy figyelembe vesszük a szombaton és a szokásos szezonon kívüli időpontokat. A rugalmasság révén előfordulhat, hogy sokkal több lehetőség közül választhatnak, és végül pénzt is megtakaríthatnak.

Ne felejtsük el, hogy a COVID még mindig létezik

Bár minden bizonnyal megkönnyebbülés, hogy léteznek az oltások az emberek védelmében e szörnyű betegség ellen, mégis fontos szem előtt tartani, hogy még mindig köztünk van. Az emberek még mindig megbetegszenek, vannak mutáns változatok, és még nem értük el a teljes immunitás. A pároknak mindenképpen olyan döntéseket kell hozniuk, amelyek szem előtt tartják vendégeik biztonságát, legyen szó oltásokról, negatív tesztekről, szabadtéri esküvőkről, szervizes étkezésekről vagy a megfontolt ülésrendről. Nem kell túlzásba esni, de akkor is a járványt szem előtt tartva kell tervezni.

Mindehhez segítségedre lehetek, keress bátran.

További hasznos esküvői tartalmakért kövess facebookon és instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük