Esküvők a koronavírus árnyékában

Az esküvők a koronavírus árnyékában visszatérnek-e valaha a normális szintre?

A világméretű járvány kezdete óta sok minden megváltozott, különösen az, hogy hogyan ünnepeljük az élet jelentős eseményeit, a születésnapi összejövetelektől és az ünnepi együttlétektől kezdve a vallási mérföldkövekig. De az egyik olyan esemény, amelyet globális szinten leginkább sújtanak a korlátozások az kétségtelenül az esküvők a koronavírus árnyékában.

Az elmúlt év nagy részében az esküvők kisebb, meghittebb ünnepségekre tértek át, és magát az ünnepet a párok újragondolták, elsősorban a biztonságra és a barátok és szeretteik egészségének figyelembevételére összpontosítva.

Mit várható az elkövetkezendő esküvőkön a koronavírus árnyékában?

Fokozott tudatosság lesz a baktériumok iránt.

A jelenlegi járvány minden bizonnyal felhívta a figyelmet az emberi élet törékenységére. Megváltoznak a higiéniai szabályok, általános lesz a kézfertőtlenítés és a svédasztalos étkezések is vagy háttérbe húzódnak, vagy megnövekedett személyzettel jár majd a kiszolgálásuk. 

Több szerződés lesz – és másképp fognak kinézni.

A koronavírus járvány előtt sok esküvői szolgáltató vagy nem is kötött szerződést, vagy meglehetősen homályosat kötött, ami a vis maior, a halasztás és a lemondás részét illeti. Az a feltételezés volt érvényben, miszerint igen ritka, hogy egy pár lemondja az esküvőjét. Amikor a COVID kezdetben elérte a szektort és hazánkat, őrült kapkodás vette kezdetét, hogy mit engednek és mit nem a szerződések. A járvány arra ösztönözte az esküvői szektorban dolgozókat, hogy írjanak és minden eddiginél részletesebben szabályozott szerződéseket írjanak alá.

A természet közeli helyszínek továbbra is uralkodni fognak.

A természet közeli, szabadtéri vagy félteraszos helyszínek továbbra is különösen kapósak lesznek. Az idei év nagyobb részében mindannyian karanténban és bezárva voltunk, és ezek után megbecsüljük a kültéri teret. 

A szereteté lesz a főszerep.

Az esküvői hétvége élménye, mint a családi együtt ünneplés egyik fő jelképe egyre fontosabbá válik, mivel a párok valóban arra összpontosítanak, hogy vigyázzanak a vendégeikre az együtt töltött időre. Amint újra ünnepelhetnek, az emberek meg akarják mutatni egymás iránti szeretetüket, a párok pedig minden eddiginél jobban meg akarják mutatni vendégeiknek, hogy mennyit jelentenek számukra. A pinterest képi világának megelevenítése eltörpül már amellett, hogy összehozzuk szeretteinket és együtt ünnepelhessünk.

Az esküvők sokkal kisebbek és meghittebbek lesznek – Mikro esküvők 

Még akkor is, ha a járvány visszapillantó tükörbe kerül. Az exkluzív vendéglisták továbbra is kedvezőek lesznek, és hogy a nagy szám és a magas vendégszám a múlté lesz, a prioritások áthelyeződnek.

Ebben az évben növekszik a mikro esküvők száma. Meghitt esküvők, kevesebb mint 50 vendéggel. Ennek az új trendnek számos plusz oldala van, a figyelem középpontjába helyezéstől kezdve a meghitt hangulatig, amely személyesebbé és érzelmesebbé teheti az eseményt különösen egy ilyen bizonytalan időszakban.

Hétköznapi esküvők 

A sok átszervezés következtében gyorsan telnek a népszerű helyek hétvégéi. A hétköznapi esküvő lehetővé teheti egy pár számára, hogy az álmaik helyszínén házasodjanak össze. Arról nem is beszélve, hogy a hétköznapi esküvőnek gyakran vannak költségelőnyei is.

Fenntarthatósági esküvők a koronavírus árnyékában

A világjárvány következtében az emberek egyre inkább odafigyelnek környezetükre. És ahogy a digitális meghívók és a virtuális közvetítések egyre népszerűbbé válnak és velünk maradnak, a párok látják, hogy milyen hatásuk lehet, így az esküvő egésze során figyelembe veszik a környezetvédelem és a fenntarthatóság lehetőségeit.

Esküvő otthon

Az otthoni esküvőben mindig van valami különleges, különösen egy pandémia idején. Szeretem, ahogy a párok rugalmasak ésameglátják a lehetőséget, ami előttük van és meghitt ünnepet rendeznek a saját környezetükben.

Mini esküvői torták

Biztonsági okokból a párok egyedi esküvői tortákat szolgálnak fel, minitorták vagy cupcake-k formájában. Ezeket el lehet helyezni egy desszert asztalon is és haza lehet küldeni finomságként a buli végén.

mini torták

Még sok különleges esküvöi trend van kialakulóban az esküvők a koronavírus árnyékában sok kényszerű, de akár jól beépíthető hagyományt hoznak magukkal, amelyek akár hosszú távon is az esküvők jellegzetessége maradhatnak. Ha te is szeretnéd esküvődet biztos alapokra helyezni, akkor lépj velem kapcsolatba.

További hasznos esküvői tartalmakért kövess facebookon és instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük