Esküvői készülődés tippek

Tippek az esküvői készülődés idejére, avagy amiről senki nem beszél

Az ünnepség előtt az esküvői készülődés is a nap egyik emlékezetes része. Lehet jókedvűen fotózkodni, közben pezsgőt kortyolni és egyszerűen csak élvezni a legjobb barátnőid, szorosabb rokonaid társaságát. Azonban nem feledkezhetünk meg a fő eseményről sem: az esküvő napjának haj- és sminkkészítéséről. Mindig azt javaslom, hogy vegyél fel szépségápolási szakembereket arra a napra, mert mesterei a hajformázásnak és a sminkelésnek. De az esküvő napja nem csak egy tipikus hajformázás vagy átalakítás. Az extra stressz elkerülése érdekében összeállítottam egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket jó tudni az elkészületekről.

Ez egy korai kezdet

Készülj fel egy kora kezdésre különösen, ha a készülődésben résztvevő násznépnek sok tagja van. Minél nagyobb a létszám, annál tovább tart a folyamat. Arra számíthatsz, hogy a haj és a smink egyaránt koszorúslányonként (és a menyasszony anyjánál) 30–45 percet vesz igénybe, a menyasszonynak pedig 60–90 percet, de akár két órát is. Ha pedig még egy fotós dokumentálja mindkét partner felkészülési pillanatait, még több időt igénybe vehet. Tudjuk, hogy ez hosszú napnak tűnik, de hidd el csak úgy repül az idő. Használd ki az időt fotózásra, ráhangolódásra és ne felejts el inni és enni. És legfőképpen élvezd ezeket a különleges, utolsó pillanatokat az ünnepség előtt.

Van egy íratlan sorrend az esküvői készülődés esetén

A menyasszony valószínűleg utoljára szeretné elkészíttetni a haját és a sminkjét, hogy biztos legyen annak frissességében – és a legbecsesebb koszorúslány általában a lehető legközelebb akar lenni az utolsóhoz. A koszorúslány azonban ne csodálkozzon, ha a reggel 7 órai kezdési időpontot jelölik ki neki, még akkor is, ha a ceremónia 15 órakor kezdődik. És ne essen pánikba – valószínűleg lesz idő a frissítésra, ha valami elhalványul vagy kicsúszik a helyéről.

Némi kivétel: Lehet olyan eset, hogy a menyasszony először szeretne elkészülni

Ha a haj vagy a smink elkészítése bonyolult, akkor bölcs dolog lehet elsőnek lenni, hogy ne kelljen sietni. Beszéld meg a szépségápolási szakemberekkel, hogy találjon egy olyan ütemtervet, amely több szempontból is jó lehet. Elsőként készülhet a menyasszony akkor is, ha a kreatív fotózást vagy első pillantás fotózást terveznek a nagy napra. 

Lehet némi ügyetlenség, hogy ki miért fizet

Az, hogy a menyasszony vagy az esküvői pár kifizeti-e a teljes szépségszámlát mindig a helyzettől függ. Egyes menyasszonyok megkövetelik, hogy a koszorúslányoknak is szakszerűen legyen elkészítve az esküvői frizurája és sminkje, ebben az esetben a költségek fedezése udvarias gesztus lenne a menyasszony részéről. Ha azonban a menyasszony nem ragaszkodik ehhez, mert nem szerepel a költségvetésében, vagy közömbös számára, de a násznép ragaszkodik a profikhoz, akkor maguknak kell fizetniük. Az anyagi kérdések mindig kényes témát feszegetnek, de hidd el az a legjobb, ha erről időben beszéltek, így az esküvő napja stresszmentes maradhat.

Mindenki szeretné tölteni a telefonját

Bölcs dolog lehet, ha a készülődés helyszínén elegendő konnektor van mindenki telefonja számára, mert biztosan mindenki szeretne fényképeket készíteni, beszélni szeretteivel, és az esküvőt megelőző órákban is interaktívnak maradni. Ha a helyiségben kevés a konnektor, fontold meg néhány elosztó használatát, hogy mindenki telefonja legyen annyira feltöltve, hogy az utolsó táncig bírja.

Öltözz a végén

A készülődő köntös nem csak aranyos esküvői buli kellék – nagyon praktikus oka van annak, hogy köntösbe vagy gombos pizsamaszettbe öltözzetek. Kóbor sminket, hajlakkot vagy páralecsapódást fognak fel, így esküvői vagy koszorúslány saját ruhájának nem kell. Mivel könnyen levehető, nem kell attól tartani, hogy a fején húzza le, és elrontsa a stylistok kemény munkáját.

menyasszony

Megengedett a változtatás az esküvői készülődés során

A sminkes és a fodrász akkor lesz büszke, ha boldognak és elégedettnek látja az ügyfelet, így nem érzi sértve magát, ha kéred, hogy az elkészült megjelenésen még változtassanak kicsit, természetesen csak, ha az időbeosztás engedi. Ha nem érzed jól magadat, nyugodtan szólj (udvariasan és ésszerűen), hiszen ez a te napod nem szabad, hogy bármilyen apróság is feszélyezzen. 

Az esküvői készülődés már egy ráhangolódást szolgál, nem szabad, hogy a figyelmedet elterelje bármi is. Viszont már kora reggeltől vannak elintézni való teendők, melynek jó, ha van felelőse. Nem biztos, hogy a baráti kör vagy a násznép tagja erre jó választás, hiszen ilyenkor már ők is készülődnek és nem adható nekik felelősségteljes feladat. Ilyenkor bizony jól jön egy esküvői koordinátor, aki felügyeli az előkészületeket, az eseményeket, míg a pár kimondja a boldogító igent és együtt ünnepel a vendégeivel. Ha te is szeretnéd gondtalanul megélni a készülődés óráit, akkor vedd fel velem a kapcsolatot.

További tippek és ötletek az instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük