7 tudnivaló, ha nincs esküvőszervező

Az esküvőszervezők profik abban, hogy megtervezzék és megvalósítsák egy pár tökéletes esküvői elképzelését, de előfordulhat, hogy egy pár maga is képes megszervezni az esküvőjét úgy, hogy nincs esküvőszervező, ha egyszerű dolgokban gondolkodik. Az esküvőszervezési folyamat csak annyira bonyolult, amennyire azzá teszik. 

Ha nem tervez esküvőszervezőt felvenni, íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, hogy az esküvő zavartalan legyen.

1. Maradj szervezett.

Sok e -mailt fogtok kapni. Akár szervezővel akár anélkül, de mindennek az alapja az e-mail kommunikáció. azonban, ha egyedül szerveztek, akkor exponenciálisan növekszik az e-mail-ek száma. Az e -mailek rendszerezése segíthet, ha a dolgok sűrűjében vagytok. A kulcsfontosságú, hogy semmi nem maradjon el. A tervezési folyamat során elvégezendő feladatokat, az elérhetőségeket, valamint határidőket, dátumokat vezessetek egy közös naptárban. 

2. Korán foglaljátok le a szolgáltatókat.

Az esküvőszervezők nagy szolgáltatói ismeretséggel rendelkeznek, így utolsó pillanatban is tudnak foglalni egyet-egyet. Azonban, ha esküvőszervező nélkül kezditek a keresést, akkor jobb, ha jóval az esküvő megelőzően elkezditek a szolgáltatók felkutatását. A korai foglalás segít abban, hogy megszerezzétek a kiszemelt szolgáltatókat, és csökkentsétek a stresszt az esküvőt megelőző hónapokban.

3. Szánjatok minden héten néhány órát a szervezésre.

Az esküvőszervezés is egy munka, és ha nem pénzben fizettek érte, akkor időben fogtok. Nyilván nem akarjátok, hogy az esküvőszervezés uralma alá vonja az életeteket, de el kell intézni a dolgokat. Szánjatok napi egy -két órát és/vagy egy kicsit hosszabb időt a hétvégén az esküvői teendőkre. Így apránként mindig haladnak előre a dolgok, de nem emészti fel az életeteket.

4. Válasszatok ki valakit menedzsernek.

Várhatóan az esküvő előtti stresszt meg fogjátok tapasztalni Ti is mindenképpen, ez elkerülhetetlen. Millió döntést kell meghoznia, alá kell írni a szerződéseket, és e-maileket kell küldeni, megválaszolni. Az esküvő napján jelentkező stressz azonban teljesen elkerülhető, ha kijelöltök valakit, aki az esküvő napján elvégzi az utolsó simításokat, az aznap meghozandó döntéseket. Szükségetek van valakire, aki meg tudja hozni a döntéseket a Ti nevetekben, és ez nem lehet a menyasszony vagy a vőlegény, hiszen Ti szeretnétek élvezni az esküvő napját. De erre a feladatra tökéletes az esküvői koordinátor!

5. Tekintsétek át alaposan a szerződéseket.

Az esküvő nagy befektetés. A mai világban már minden szolgáltatóval szerződésre és gyakran foglalóra/előlegre van szükség. Az aláírás előtt feltétlenül olvassátok el figyelmesen az összes szerződést, hogy pontosan tudjátok, mik a fizetési, lemondási, és egyéb feltételek, a túlóra és utazási díjak stb. 

6. Ha nincs esküvőszervező legalább bízz a szolgáltatókban.

Ha ez az első esküvőtök, az idegeskedés normális dolog. Az esküvői szolgáltatók viszont gyakran évente több tucat esküvőt tartanak, és pontosan tudják, hogyan kell kivitelezni egy hibátlan eseményt. Végül is ezért választottátok őket! Tegyetek fel kérdéseket előre, ha megnyugtatásra van szükségetek, ugyanakkor bízzatok abban, hogy tudják, mit csinálnak. 

nincs esküvőszervező

7. Az esküvő napján már engedjétek el a dolgokat.

A nagy napon mindig történik valami, ami nem tervezett. A legjobb, amit tehettek, hogy amikor ez megtörténik, vesztek egy mély levegőt, elfogadjátok és megpróbáljátok a lehető legjobbat kihozni belőle. Ha ezek az apró részletek eluralkodnak rajtatok, akkor, túlságosan stresszes lesz a nap ahhoz, hogy élvezzétek életetek legboldogabb pillanatait.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük