4 kellemetlen helyzet, amelyet kezelni kell az esküvőn

Vannak olyan szituációk, amikor egy esküvő bejelentése az emberekből a rosszabb oldalát hozza ki. Ez valójában abból fakadhat, hogy az esküvők izgalmas, monumentális és életet megváltoztató élmények valakinek az életében, és mindenki körülötted szeretne részt venni benne valamilyen formában. Különösen a barátok és a család próbálhat meg „hasznos” tanácsokat adni, amelyekről esetleg nem veszik észre, hogy azok meglehetősen idegesítőek lehetnek a menyasszony és a vőlegény számára.

Fontos azonban, hogy a párok még ezen körülmények között is megőrizzék hidegvérüket,nemcsak a másokkal való kapcsolattartás, hanem a saját józan eszük érdekében is. Íme néhány gyakori, bár kínos helyzet, amely az esküvő szervezésekor felmerülhet.

1. A meghívást váró ismerős

Ha még azelőtt, hogy a meghívók kiosztásra kerülnének, egy barát, aki nem szerepel a vendéglistán, kérdezi az időt és a helyet, hogy megtervezhesse az ottlétet, akkor enyhén szólva kissé kínos lehet a szituáció.

Tipp: Ismerd el, mennyire értékeled, hogy ott akar lenni, de egyszerűen magyarázd el, hogy korlátozott a vendéglistája. Akár az esküvő után szervezhettek egy közös programot elismerésül, hogy az életed része.

2. Egy vendég fehér ruhában jelenik meg esküvőn

A menyasszonyok hagyományosan közel két évszázada viselnek fehéret , ezért szerencsétlen, ha valaki ezt a színt választja esküvői öltözékének. Mindenképpen különbséget kell tenni azonban, ha valaki fehér virágos ruhát visel, vagy olyan ruhát, amely alapvetően második esküvői ruhának tekinthető. Akár az is előfordulhat, hogy az illető nincs tisztában a szabályokkal.

Tipp: Bármennyire is bosszantó, a legjobb, ha elengedjük. Nagy valószínűséggel a menyasszony pompáját senki nem múlhatja felül, főleg, ha az önbizalma még kisugárzik is, így semmiképpen nem érdemes ezen bosszankodni.

3. Részeg vendég az esküvőn

Ha a sör, a bor és a szesz több órán keresztül folyik, nagyon valószínű, hogy valaki elveszíti az irányítást, hogy mennyit kellett innia. Kellemetlen szituációk adódhatnak az illető vérmérsékletétől függően.

Tipp: Kérjünk meg valakit, hogy diszkréten kísérje haza, vagy tegye taxiba a renitens személyt.

eskuvoi-dj-hangulat

4. Valaki megszakítja a különleges táncotokat

Ha olyanok vagytok, mint a legtöbb pár, akkor van néhány fontos tánc, amelyek egy adott időpontban maximum két embert igényelnek a táncparketten. Ide tartozik a pár első tánca , az apa-lánya és az anya-fia tánc. Ha valamelyik esküvői vendég úgy dönt, érdemes csatlakozni, mielőtt a ceremóniamester vagy DJ hivatalosan meghív mindenkit, akkor ez kínos lehet.

Tipp: Ilyenkor érdemes folytatni a táncot és csak arra a személyre koncentrálni, akivel táncolsz, mert nem kapod vissza ezt az időt, így ezeknek a pillanatoknak a megbecsülése csodálatos érzés lesz.

Azonban felkészülhetsz egyszerűbben is a kényes szituációkra, egy esküvőszervező képes kezelni a váratlan ámde annál kellemetlenebb szituációkat.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük