Hogyan válasszunk? Tanácsok az esküvői ruha választáshoz.

A tökéletes esküvői ruha keresése az egyik legizgalmasabb része az esküvő tervezésének, ezért íme néhány tipp, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő esküvői ruhát.

Az első ötletelés az esküvői ruha kiválasztásához

Szerezzen inspirációt, az interneten, az esküvői blogokon , a Pinteresten stb. Nézd meg a különböző márkák fényképeit, és nézd meg, mi tetszik és mi nem. A letisztult vonalak, a magas derék, a csipke, a szív alakú dekoltázs, a mély hátkivágás…? Hozz létre egy Pinterest táblát, amely a ruha megtalálására szolgál (titkos is lehet, ha nem szeretnéd, hogy mindenki hozzáférjen), és rögzítsd ami tetszik, hagyd leüllepedni ezeket az ötleteket, és nyugodt fejjel nézd vissza pár nap múlva és távolítsd el azt, ami végül kevésbé tetszik, mint a többi. Ezek a képek jó kiindulópontot adnak arról, hogy mit szeretsz az esküvői ruhákban.

Ruha az esküvő stílusához. 

Milyen lesz a nagy napod hangulata? Valószínűleg már kiválasztottad az esküvő helyét, színeit. Ezek az elemek befolyásolhatják a ruhaválasztást is. A lágy esésű és könnyű ruha alkalmasabb lesz a vidéki esküvőre, mint egy díszesebb, kifinomultabb vagy terjedelmesebb ruha, amely alkalmasabb például egy kastélyban tartott esküvőre.

Határozd meg a költségvetést

Mielőtt időpontot egyeztetnél és elkezdenéd felpróbálni a ruhákat, határozd meg egyértelműen a maximális költségvetésedet. Legyen szó  akár bérlésről vagy ruha varratásról. Hogy elkerüld a félreértéseket, de a csalódást is. Kár lenne beleszeretni egy olyan ruhába, amely jóval meghaladja a lehetőségeidet. Nagyon szép ruhák állnak rendelkezésre minden árkategóriában, biztosan megtalálod a számodra készített ruhát.

Maradj nyitott más esküvői ruhára is

Megvannak a tetsző ruhák képei, meghatároztad a kedvenc szabásvonaladat, tökéletes munka! De ne zárkózz el más stílusú ruhák elől, amelyek csodálatosak lehetnek rajtad. Lehet, hogy beleszerettél a bohém ruhákba, a sellő fazonba csipkével, míg végül a klasszikus A vonal és a tüll jobban illik az alakodhoz. Légy önmagad, semmi több.

esküvői ruha

Vedd körül magad a megfelelő emberekkel

Válassz ki egy-két olyan embert, akikben megbízol, akik valóban ismernek és akik megértik mit szeretnél. Azok a barátnők, akiknek mindegyikének más az ízlése és a véleménye, talán nem segít, inkább összezavarhat. Tehát tervezd meg ezt a pillanatot és vedd körül magad olyan emberekkel, akik őszinték, türelmesek és lelkesek lehetnek. Fontos figyelembe venni, hogy a Covid -ra vonatkozó korlátozások és biztonsági intézkedések miatt néha korlátozott számban lehet kísérővel érkezni, így időpont egyeztetéskor érdemes erre rákérdezni.

Szánd rá az időt az esküvői ruha megtalálására!

Mindenképpen egyeztess a szalonokba időpontot, így biztosíthatod, hogy abban az időszakban csak veled foglalkozzanak. Te is szánd rá a megfelelő időt, ne kelljen sehova vagy éppen egy másik szalonba sietned, élvezd ki a helyzetet, hiszen nem adatik meg minden nap, hogy ilyen szép ruhákba öltözzön az ember lánya. Legyen ez egy külön program egy kis szertartás és ne idegeskedj! Mindenkit vár az álom ruhája, amit meg is talál!

Nos Te megtaláltad már az álomruhádat?

Azt érzed, hogy átcsaptak a fejed felett a hullámok, hogy elvesztél az esküvőszervezés rögös útján és azt se tudod mikor jutsz el ruhapróbára, akkor vedd fel velem a kapcsolatot szívesen segítek a szervezésben akár egy tanácsadással, akár a további szervezés átvételével és esküvői koordinációval.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük