Az esküvői szolgáltatók kiválasztása

Az esküvő zökkenőmentes lebonyolításához elengedhetetlen a jó esküvői szolgáltatók kiválasztása. Sok időt fogtok velük tölteni, és az ő munkájuk fogja megadni a nap ritmusát, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen számotokra, ezért a legjobb, ha olyanokat választotok, akik a lehető legjobban segítenek nektek az esküvőtökön! Egy rossz élmény néha árnyékot vethet erre a gyönyörű pillanatra.

De hogyan lehet felismerni vagy felfedezni a megfelelő szolgáltatókat? Hogyan lehetsz biztos abban, hogy a helyes döntést hozza meg? Mivel fontosak az olyan ifjú házasok tanácsai, akik éppen most ünnepelték egyesülésüket, összegyűjtöttük visszajelzéseiket, hogy segítsünk Önnek kiválasztani az esküvői beszállítóit, és hogy ez a nap valóban az Öné legyen.

Válassz komoly szakembert

A megfelelő kommunikáció és papírmunka alapvető. Minden szakembernek képesnek kell lennie arra, hogy áttekinthető árajánlatot, szerződést és számlát adjon, aki elzárkózik ezek elől, az mindenképpen gyanús. Ne habozz kérdéseket feltenni, meggyőződni minden egyes szolgáltatásról, minden egyes javasolt árról és lehetőségről.

Kérdések amelyeket feltehetsz esküvői szolgáltató kiválasztásakor

Bár ez szakmánként változik – korábbi blogcikkekben találsz is hasonló írásokat, lapozz vissza nyugodtan – íme néhány általános kérdés, amit feltehetsz esküvői szolgáltatók kiválasztásakor.

– A szakember rendelkezésre áll a megadott időpontban?

– Több esküvőt is lebonyolít ugyanazon a napon? Elérhető lesz-e az adott napon (különösen, ha egyedül dolgozik)? – ez főként dekorosok, sminkesek, fodrászok esetében lehet lényeges

– Hogyan fogtok egymással kapcsolatot tartani az esküvőig? Milyen gyakran fogtok találkozni?

– Mi történik, ha az időpont megváltozik, vagy ha előre nem látható vészhelyzet áll elő? Hogyan fogják őt pótolni? Hogyan értesítenek?

– Vannak-e további költségek, amelyeket figyelembe kell venni (utazás, szállás, étkezés, asszisztens)?

– Mi a helyzet a túlórával?

– Mik a fizetési feltételek?

– Mikor kapjátok készhez a kész anyagot? – fotós és filmes esetében.

esküvői szolgáltató

Bízz a megérzésedben, fontos a bizalom

Lényeges, hogy jó kapcsolatot alakuljon ki a szolgáltatókkal! Így könnyebben kialakulhat a bizalmi kapcsolat, és könnyebben tudsz majd beszélni velük az esküvőddel kapcsolatos elképzeléseidről és vágyaidról. Legyél őszinte, átlátható és pontos az elvárásaiddal és a nap menetével kapcsolatban. Ha úgy érzed, hogy nem megfelelő a kémia köztetek, ne kötelezd el magad! Még ha ajánlották is a szakembert, vagy jó véleményeket olvastál róla, a legfontosabb dolog az, hogy mit gondolsz és hogyan tudtok együtt dolgozni. Lényeges, hogy aznap jól érezd magad a körülötted lévőkkel.

Éppen ezért, a különböző szolgáltatókkal való találkozás vagy megbeszélés (személyesen vagy videokonferencia során) nagyon hasznos. Vigyázz azonban, hogy ne vidd túlzásba a találkozók számát. 2-3 árajánlatkérés munkánként (hacsak nem rajongsz egy adott szolgáltatóért) általában elegendő lehet a választáshoz.

Ugyanígy a szakemberek munkamódszerével is meg kell barátkozni! Minden szolgáltatónak megvan a maga módja a kommunikációra és a másokkal való interakcióra, és Önnek egy hullámhosszon kell lennie vele, hogy könnyen tudjanak információt cserélni! Könnyen elérhető ez a szakember?  Diszkrét? Pontos?

Ha már megtörtént az eljegyzés, minél előbb kezdj bele a szervezésbe, hogy ne csússzál le egy olyan szolgáltatóról sem, amelyet nagyon szeretnél, de már foglalt lehet.

Hiába a jól kiválasztott szolgáltatói kör, a nagy napon őket is informálni kell, együtt kell működni az összes szolgáltatónak, ahhoz, hogy ez gördülékenyen menjen és Ti zavartalanul és meghitten tudjatok ünnepelni segítségetekre lehet egy esküvői koordinátor. 

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük