Esküvői stílustábla összeállítása lépésről lépésre.

Az esküvői stílustábla/moodboard összeállítása segítséget nyújthat az egységes esküvői kép kialakításához. Megkönnyítheti a későbbiekben előforduló választási, döntési helyzeteket. A meghívó kiválasztása, a dekoráció meghatározása, az ültetők és a táblák megtervezése, a koszorúslány ruhák színének meghatározása időben mind elkülönülnek. Nehéz így egy egységes koncepciót kialakítani, ami csak a menyasszony fejében létezik. De ha van egy esküvői stílustábla, amit akár a szolgáltatóknak is meg tudsz mutatni, akkor már például a dekoratőr is jobban rá fog tudni hangolódni a stílusotokra. Nézzük hát, hogyan is készül egy esküvői stílustábla.

1️⃣. lépés: Beszéljétek meg az esküvői álmokat

Mielőtt felütnéd az internetet és képeket keresgetnél, javasolnék egy kis offline beszélgetést a partnereddel, ami nem mellesleg jó kis párkapcsolati ismereti játék is lehet, akár egy randevú keretében. Beszélgessetek a kapcsolatotokról, az elképzelt esküvőről és figyeljétek a szavakat, amiket használtok, jegyzetelhettek is az ötleteléshez.

Tippként néhány kérdés, amit megválaszolhattok:

  • Mit szerettek együtt csinálni?
  • Hol volt a kedvenc nyaralásotok, melyik a kedvenc helyetek? Milyen érzések kapcsolódnak hozzá?
  • Mi a kedvenc évszakotok, hónapotok? Mit szerettek benne?
  • Milyen esküvőt nem szeretnétek?

Írjátok le a szavak listáját, amelyek leírják az elképzelt esküvői hangulatot. Olyan szavak, mint meghitt, kalandos, gondtalan, nosztalgikus, buta, vidám, barátságos, laza, romantikus, vad, életerős és meleg.

Ezután jöhet egy második szócsoport, amely megjeleníti ezt az érzést. Íme néhány példa, amellyel párosítani lehet az érzelmi szavakat: elegáns, hangulatos, bohém, minimalista, éteri, modern, színes, eklektikus, buja, elbűvölő, ipari, klasszikus, vintage, geometrikus és rusztikus.

2️⃣. lépés: Fedezd fel egyedi stílusotokat

Most jöhet a Pinterest és csoportosítva mentheted a fotókat, ne csak esküvői fotókban gondolkozz.

Milyen típusú lakberendezés felé vonzódsz? Keress inspirációs otthonokat és asztalterítékeket. Olyan terek, amelyek olyan érzéseket keltenek, ahol  szívesen töltenéd az időt.

Rögzítsd a táblán a ruhákat, kiegészítőket, divat blogger ruhákat stb. Mindezek segítenek megjelölni, kialakítani a stílusotokat és lefordíthatók lesznek az esküvői tervezésre.

Keressen különböző tipográfiákat a Pinteresten. A design mely elemeihez vonzódsz? Szereted a nagy, merész betűtípusokat vagy a klasszikusabb elemeket?

Járj nyitott szemmel, bármit látsz, ami megtetszik, az utcán vagy böngészés közben fényképezd le, csinálj képernyőképet, így látható egyben minden, ami inspirál.

esküvői hangulat

3️⃣. lépés: Finomítás az esküvői stílustábla kialakításához

Most, hogy kialakult egy jövőkép a partnereddel, és elkezdted az inspiráció gyűjtést, már esküvő témában is, itt az ideje elkezdeni a gyűjtemény finomítását. Válaszd ki a legjobb 10 fotót a Pinterest tábláról és a telefon fotókönyvtárából, és kezd el létrehozni a saját esküvőtök tábláját.

Használd ehhez a Canva Template- ot, amelybe bedobhatod a fotóidat. Pillanatok alatt professzionális megjelenésű tábla készíthető!

A Canva használata esküvői stílustábla létrehozásához:

Iratkozz fel a Canva szolgáltatásra (ingyenes!)

Töltse fel képeit a Canva-ba

Húzd a képeket a Feltöltés mappából a tervre, hogy egyben láthasd a képeket.

esküvői stílustábla

4️⃣. lépés: Nyerd ki a színeket a kedvenc fotóiból

Miután kedvenc képeidet gyönyörűen rendezted a Canvában, a fotók fő színeit kinyerheted belőlük.  Bármelyik színnel kitölthetsz külön kockákat/köröket, amely megadja a színskáládat.

Ezek a színek inspirálják a virágdíszeket, a szövet textúráit, a meghívók tervezését és még sok mást. Még a koszorúslány ruha színpalettát is előkészíthetik.

5️⃣. lépés: Elkészül az esküvői stílustábla

Miután elkészítetted az esküvői stílustáblát, fontos, hogy teljesen belemerülj. Nyomtasd ki a tervet, és tedd valahova, ahol mindennap látni fogod – például a hűtőszekrényen. Ha folyton szem előtt van, ki kell váltania előletek az összes érzelmet, amelyet felsoroltál ​​az 1. lépésben.

Az esküvői stílustábla azt az utat képviseli, amelyet szeretnél az esküvő kinézetéhez és érzéséhez? Ennél is fontosabb – képviseli-e kettőtöket párként? Van-e közös téma a fotókon, vagy a design szétválasztva jelenik meg? A tervezés ezen szakaszának következetessége segít abban, hogy összetartóbb megjelenést és érzetet nyújtson a nagy nap számára.

esküvői moodboard

A hangulattáblával a kezünkben itt az ideje elkezdeni az esküvői szolgáltatók keresését. Egy esküvőszervező, segíthet a hangulattábla kézzelfoghatóvá alakításában – és a költségvetést a kiemelt tételekhez rendelheti hozzá.

Látható, hogy nem feltétlen a kedvenc színből indul ki a megfelelő stílus/hangulat kialakítása, de ha nagyon nincs ihlet, akkor onnan is el lehet kezdeni. Jó szórakozást!

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!