Miért nagyszerű kiegészítője a lakodalomnak az instant fényképezőgép használata

Egy örökkévalóságot tölthetsz azzal, hogy eldöntsd, hogyan alakítsd át az esküvődet egy egyedi eseménnyé számodra és a vendégeid számára. A helyszínektől kezdve a hozzá illő virágdíszekig sok minden közül választhattok, ami bonyolulttá teszi a döntéseket. Egyszerű módja azonban annak, hogy különleges plusz hangulatot kölcsönözzön a nagy napnak, az instant fényképezőgép használata. Persze, a nagy pillanatokra bérelj fel egy profi fotóst, de mi a helyzet az apró pillanatokkal? Az instant fényképezőgép mindenféle eseményhez további perspektívát nyújthatnak, és lehetőséget adnak vendégeidnek arra, hogy az ő szemszögükből láthasd a lakodalmat. Íme tehát, miért érdemes instant fényképezőgépeket használni az esküvői szertartáson!

LEGYEN AZ INSTANT FÉNYKÉPEZŐGÉP ELÉRHETŐ HELYEN…

Bár költségesnek tűnhet, de ha egy instant kamerát kihelyeztek az esküvői fogadáson, az remek módja annak, hogy bevonjátok a vendégeiteket, és utólag is láthatjátok az esküvőt az ő szemszögükből. Még ha csak egy vagy két fényképezőgépet tudsz is kezelni, jó esély van rá, hogy lesz néhány különösen fotószomjas vendéged, akik kapva kapnak az alkalmon, hogy az éjszakai fotós szerepét játsszák. 

Ha ez úgy hangzik, mint valami, amit szívesen beillesztenél az esküvődbe, akkor egy belépő szintű modellt ajánlunk, mint például a Fujifilm Instax Mini 11. Az Instax Mini egy költségvetés-barát fényképezőgép, amely könnyen kezelhető és csupa móka, de akár bérelhető is.

LEGYEN EGY VIDÁM, TEMATIKUS INSTANT FOTÓFÜLKE…

Amikor a fényképezőgépek még nagy, terjedelmes berendezések voltak, a fotófülkék remek lehetőséget nyújtottak arra, hogy készítsetek néhány pillanatfelvételt magatokról és a szerelmetekről, akár a helyi karneválon, akár közvetlenül a mozi előtt. Inspirálja vendégeit egy kis nosztalgiával egy instant fotófülke felállításával. Még a félénkebb vendégeid is szívesen részt vesznek majd benne. Ki tudna ellenállni annak, hogy néhány vicces és kreatív fotó kellékkel pózoljon egy szelfihez?

Javaslom, hogy olyan fotó kellékeket keressetek, amelyek illeszkednek az esküvő témájához, vagy olyan tárgyakat, amelyek aTi különleges érdeklődési körötökhöz illeszkednek. Ha szuper kreatívak vagytok, akár kézművesek is lehettek, és készíthettek saját fotó kellékeket. Ne érezd magad rosszul, ha az előre elkészített opciókat választod, hiszen az esküvő szervezésével vagy elfoglalva!

instax fényképezőgép

BÁTORÍTSÁTOK A VENDÉGEITEKET AZ INSTANT FÉNYKÉPEZŐGÉP HASZNÁLATÁRA…

Ne hagyd, hogy a vendégfotók az asztal közepén halmozódjanak fel. Ehelyett legyen egy kijelölt hely, ahol bemutathatják alkotásaikat, hogy a többi partin résztvevő szemügyre vehesse őket. Egyszerű megoldás lehet egy hordozható parafatábla tűkkel, vagy néhány zsinór csipeszekkel.

Egy másik lehetőség, ha a vendégek maguk állíthatják össze a munkáikat, például egy egyszerű stílusú fotóalbum a fotó asztalon segít abban, hogy a fotókat megőrizhessétek Ti is. Alternatívaként egy Instax vendégkönyv arra ösztönzi őket, hogy szívből jövő üzenetekkel is tarkítsák a képeket, hogy később visszanézhessétek azokat.

DÍSZÍTS AZ INSTANT KÉPEKKEL…

A vendégekről készült azonnali fényképek csatolása a köszönőkártyához fantasztikus módja annak, hogy kifejezzétek hálátokat. Csak ne felejtsetek el segítséget kérni a vendégek közül, hogy minden vendégről, párról vagy csoportról legyen legalább egy kép. Senki sem szeret lemaradni.

ADJ A VENDÉGEIDNEK EGY POLAROID ELLENŐRZŐ LISTÁT…

Hogy megkíméljétek vendégeiteket attól, hogy úgy érezzék, nem tudják a fényképezőgépet használni, készíts egy rövid használati utasítást, akár képkeretbe téve a gép mellé elhelyezve, így nem érzik majd kellemetlenül magukat a technikához kevésbé értők sem. Írhatsz mellé egy ötlet listát, mely támpont lehet a fénykép készítésének témájához:

● Készítsen fényképet egy olyan esküvői vendégről, akivel még soha nem találkozott.

● Készítsen egy képet valakiről, aki közös barátja

● Készítsen önarcképet

● Készítsen portrét a boldog párról

Így, valószínűleg több száz különböző képetek lesz mindenféle szögből, amelyeket megcsodálhattok és felidézhettek, míg a halál el nem választ.

Ha pedig kell egy kis segítség az esküvőszervezéshez kattints ide!

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!