Néhány fő esküvői kihívás, amelyekkel szervezés során szembe kell nézni.

Hogyan győzzük le a kritikusokat intelligenciával?! Egy esemény vagy szertartás megszervezése meglepetéseket tartogathat. Nézzük milyen esküvői kihívás, amit tartogat az élet.

Az esküvő előkészítése különleges pillanat, amelyben elvárások születnek, sok döntést kell hozni, gondolni kell a pár és a vendégek jólétére. Egy esküvő megszervezése intenzív tevékenység, igazi munka a menyasszonyok számára, akik a legjobbat várják.

Ez a pillanat azonban igazi zűrzavarrá válhat. A mai élet intenzív ritmusa túl gyakran megakadályozza a házastársakat abban, hogy arra koncentráljanak, hogy megfelelően felkészüljenek az esküvőjükre. Az alábbi hibákat ne kövesd el, hogy a tökéletes esküvődön nyugodt legyél!

esküvői kihívás

Egy szakértő tanácsai

Először is, ha az a szándék, hogy mindent egyedül szervezel meg, akkor az az egyik hiba, amit el kell kerülni, hogy minden döntést megosztasz a rokonokkal és barátokkal. Ennek az a kockázata, hogy számos többé-kevésbé tetszetős tanácsot kapsz, ami csak zavart okozhat. Ha a családoktól anyagi segítséget kapsz az esküvőhöz, az nem ad nagyobb beleszólást abba, hogy milyen ünnepséget képzelsz el.

Fontos segítséget nyújt az ilyen helyzetekben az esküvőszervező: a megfelelő személy, aki békés közvetítője lesz a pár vágyának – annak prioritásának – a másoktól érkező javaslatokkal és kérésekkel szemben.

Másodszor: légy tisztában a költségkereteddel. Ez nyilvánvalónak tűnhet, de nem az. Túl gyakran fordul elő, hogy sok pár természetesen „a legjobbat akarja”. Azonban minden igénynek van egy elérhető maximum skálája, és azáltal, hogy őszinte lelkiismeretességgel rendelkezünk, gördülékenyebbé válik az esküvőszervezés.
A csalódások elkerülésére a megoldás a világos prioritási lista. Lesznek olyan „kötelező” elemek, amelyekről nem szeretnél lemondani, és amelyeknek prioritást adsz. A többi elem megtalálja a megfelelő helyet a „kívánatos, de nem szükséges” és a „felesleges” között.

A harmadik esküvői kihívás a döntések időzítésére vonatkozik. Ha a házastársak nem követik a megfelelő menetrendet, hanem saját érzéseik szerint haladnak, akkor több nehézség is felmerülhet. Képzeljük el például, hogy az esküvői pár már mindkettőjük számára megtalálta a ruhát, kiválasztotta a meghívókat és mindet ki is nyomtatta (dátummal, helyszínnel), amikor aztán megtörténik a váratlan: a kívánt helyszín, amely szinte biztos volt, mégsem vállalja.
Lehetetlennek tűnik?
De akár előfordulhat, hogy a fiatal párok inkább maguktól, világos tervezés nélkül, olyan szolgáltatókat választanak, akik nem képesek teljesíteni azt, amit ígértek.

esküvői kihívás

Ha pedig nem vagytok biztosak abban, hogy ez egyedül is menni fog, szakértő segítségetekre lehet már a tervezés során egy esküvőszervező.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!