Eső az esküvőn

Mi a teendő, ha az esküvő napján esik az eső?

Azt mondják, az eső az esküvőn balszerencsét hoz. És egyébként is van egy különleges, gyomorszorító érzés, ami akkor tör rád, amikor megszállottan frissíted a 10 napos előrejelzést, és egy esős esküvőt látsz a jövőben.

Ez a valóság, amire a legtöbb párnak fel kell készülnie. De elárulunk egy kis titkot: nem is olyan rossz. Sőt, egy esős esküvő még varázslatosabb lehet, mint a napsütéses. Ez az útmutató felkészít titeket érzelmileg és fizikailag a lehetséges esős esküvőre. Helyezd kényelembe magad és olvasd el, hogy megnyugodhass!

Kezeld az érzelmeket… aztán lépj tovább.

A nap, amit elképzeltél, tönkrement. Nincsenek aranyórás fotók, nincs lágy esti szellő, a fagylaltos kocsi nem jön össze – gyerünk, sirasd el az egészet és aztán engedd el az egészet! Nem baj, ha néhány percig bánkódsz a terveid miatt, de a napnak folytatódnia kell, és bizony össze kell házasodni. És ez az, amiről az egész valójában szól, rólad, a párodról és a köztetek lévő szerelemről. Még mindig össze akarsz házasodni a vőlegényeddel, ha esik az eső? Ha igen az JÓ JEL. És figyeljetek! A vendégek követni fogják a példádat. Ha te gondtalan és boldog vagy, mint mindig, az átragad a körülötted lévőkre és követni fogják a példádat!

Legyen B terved, ha jön az eső az esküvőn.

Itt jönnek a gyakorlati dolgok. Amikor leszerződteted a szolgáltatókat, amikor lefoglalod a helyszínt, mindenképpen kérdezz rá az esős napokra vonatkozó szabályokra. Ne feledd, hogy a profik azok nem véletlenül profik, a legtöbbjük mindenféle időjárásra felkészül. Jó ötlet, ha a költségvetésedbe elkülönítesz egy kis tartalékot az esős esküvői dolgokra, hogy a pénzügyi stressz ne jelentsen plusz tényezőt, amikor az utolsó pillanatban változtatni kell. Egy esküvőszervező például remekül gondoskodik a B tervek megtervezéséről és megvalósításáról, míg te nyugodtan készülődhetsz.

Eső az esküvőn, de felkészülten.

Íme egy praktikus lista mindarról, amire szükséged van, hogy friss maradj az esőben: Hajszárító, vészhelyzeti sminkkészlet, szövetvédő a ruha szegélyére, váltócipő, lepedő, amire állhatsz a fotózásnál.

Élvezd az esőt az esküvői fotózáson!

Tényleg nincs is jobb egy varázslatos esős fotónál. Egyszerűen nem lehet újraalkotni azt a varázslatos lehetőséget, ami egy kis (vagy sok) esőben rejlik. A köd, a fény, a beáramló felhők, a természetes hangulat – lovagold meg ezt a hullámot! Garantáltan egyedi lesz!

eső az esküvőn

Esernyők, takarók, törölközők…

Jó ötlet, ha felkészülsz a vendégek ellátására eső esetén. Néhány esernyő fehér vagy átlátszó színben, és néhány takaró és mikroszálas törölköző is jól jöhet. Egyeztess a dekorosoddal, biztosan lesz ötlete a stílusba illeszkedő elhelyezésről, a vendégek pedig biztosan hálásak lesznek a figyelmességért.

Tegyétek meg az esőt az esküvőtök témájává!

Legyetek egy kicsit tudatosak, és tegyétek hangulatossá a napot, ha már így alakult! Nevezzétek át a jellegzetes koktélokat, és kérjétek meg a DJ-t, hogy játsszon olyan dalokat, amelyeknek a szövegében szerepel az „eső”. Nekem máris eszembe jut néhány gyöngyszem Missy Elliottól Tim McGraw-ig, amelyek az időjárástól függetlenül vidáman és jókedvűen tartják majd a vendégeket!

Bónusz: a vendégek kevésbé fognak szétszéledni, ha esik az eső. Egész éjjel zsúfolt táncparkett várható! Használjátok ki és legyen “felhőtlen” legalább a jókedvetek! 😀

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!