Esküvői barkácsolás vagy vásárlás

A Pinterest beszippantott téged is és arra késztet, hogy csodálatos dolgokat készíts az esküvődre?

Tudom, hogy olyan könnyen megtörténik, elkezdesz keresgélni és screenshotolsz sok olyan tárgyat, amiről úgy gondolod, hogy klassz lenne létrehozni a nagy napodra.

Várj csak…

Mielőtt elkezdenéd megvásárolni a kellékeket, egy kis kutatást kell végezni.

Mert egy barkácsprojekt néha többe kerülhet, mintha megvennéd a terméket.

Ez határozottan megtörténhet az esküvői projektekkel is.

Szeretném, ha a költségvetésed a lehető legtovább tartana.

A nagy kérdés tehát barkácsolás vagy vásárlás? Vannak bizonyos dolgok, amelyeket barkácsolhatsz, de néha a barkácsolás valójában drágább lesz, mint a vásárlás. Tehát szeretném, ha biztos lennél a dolgodan, kezd azzal, hogy valamiféle kutatást végzel, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem költesz többet a barkácsverzióra, mintha csak vásárolnál valamit.

Tehát például, egy fotófülke barkácsolása néha drágább lehet, mintha csak megvásárolnánk egy fotófülkét vagy inkább bérelnénk egyet. Azért mondom ezt, mert a végén meg kell vásárolnod a kellékeket, és ha valami probléma adódik, akkor még arról is kell gondoskodni aznap este, és akkor a mulatozás helyett ezzel kell foglalkozz. És néha vannak dolgok, amikről azt hiszed, hogy kevésbé drágák, de nem azok.

Egy másik lehetőség a saját kezű készítésre, a virág. Először csak azt gondolod, megveszed a virágot, vagy a művirágot, aztán, lehet, hogy azt gondolod, hogy művirágot fogsz csinálni, és így végül elindulsz ezen az úton, és aztán rájössz, hogy nem igazán tetszik, vagy nem olyan, mint amire gondoltál, vagy tovább tart, mint gondoltad. Így aztán végül csak el kell menned megvásárolni. Szóval gondold végig, hogy mik a képességeid, kit ismersz, aki szakértő és segítségedre lehet.

barkácsolás vagy vásárlás

Van több lehetőség is a barkácsolás vagy vásárlás körében

Általában van egy csomó Facebook csoport ahol ott van a többi menyasszony, hogy eladják korábbi, asztaldíszeiket, dekorációs elemeket, szóval ez nagyszerű forrás lehet, mert talán megspórolhatsz némi pénzt azzal, hogy olyasmit választasz, amit egy másik menyasszony használt, de el nem használódott, mert végül is csak egy asztaldísz és egy kis felfrissítéssel a saját kreativitásodat is beleviheted, de mégis kevesebb időt és pénzt visz el. Szóval mindenképpen van néhány lehetőség, de mindenképpen szeretném, ha megbizonyosodnál arról, hogy mit spórolsz meg valójában? Mert az időd is ér valamit, és a józan eszed is.

Szóval nem akarsz stresszelni amiatt, hogy megpróbálsz valamit barkácsolni, ha talán pár ezer forintot spórolsz is. Lehet, hogy nem éri meg. Ezt neked kell eldöntened. Szóval csak szerettem volna rávilágítani mindkét oldalra. És még egyszer, ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan keress meg bármikor.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!