Esküvőszervező előnyök és hátrányok

Néhány menyasszony úgy érzi, hogy az esküvőszervező csak idő- és pénzpocsékolás, mert fogalmuk sincs, hogy valójában mit szeretnének. Valójában a legtöbb esküvőszervező tele van hasznos javaslatokkal és ötletekkel, számtalan más szertartáson szerzett tapasztalattal. Tudja, mi a divat és mi nem, és általában rengeteg érdekes és változatos kapcsolattal rendelkezik. Egy esküvőszervező segíthet irányítani és életre kelteni az elképzelésedet, még akkor is, ha a kiindulópont csupán a kedvenc szín, és semmi több.

Néhány menyasszony úgy érzi, hogy egyszerűen nem tudja átadni az irányítást egy esküvőszervezőnek. Miért ne fontolná meg, hogy egy feladatot próbaképpen elvégezzen, vagy csak néhány feladatot bízzon rá, a többit pedig végezze el maga?

Az esküvőszervező alkalmazásának előnyei és hátrányai

Íme az előnyök:

Add át az összes keresgélést és esküvői adminisztrációt valaki másnak – egy esküvőszervező elvégzi a munkát. Így neked csak választani kell a különböző alternatívák közül.

Egy esküvőszervező segíthet a legtöbbet kihozni a költségvetéséből azáltal, hogy kézben tartja a számokat.  

Az esküvőszervező képes ütemtervet írni, amely biztosítja, hogy egyetlen részletet vagy intézkedést sem hagy figyelmen kívül, majd ezt be tudja ütemezni egy naptárba. Ez a legtöbb menyasszony számára megszünteti a két legfontosabb aggodalma:

  • hogy a dolgok nem lesznek időben elvégezve, vagy
  • hogy valamilyen lényeges részletet figyelmen kívül hagynak.

Ismereteik és kapcsolatrendszerük felbecsülhetetlen értékűek, és időt és pénzt takaríthatnak meg a megfelelő szolgáltatók kiválasztásával. 

Egy esküvőszervezővel, aki már több tucat ceremóniát és lakodalmat szervezett, új ötleteket ismerhetsz meg, tudja, mi a divat, és ismeri a szakma összes tippjét és trükkjét.

Az esküvőszervező lesz a szervezési barátnőd. 

Ha egy szervező ott van a nap folyamán, akkor van valaki, aki felügyeli az esküvőt, és gondoskodik arról, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Az esküvőszervező készen áll arra is, hogy elhárítsa az esetlegesen felmerülő, előre nem látható problémákat.

esküvőszervező előnyök és hátrányok

És a hátrányok:

Egyesek szerint ez a legjobb pénz, amit valaha elköltöttek. Más menyasszonyok viszont úgy tekintenek rá, mint egy felesleges kiadásra, amelyet hozzá kell adni az amúgy is túlterhelt költségvetéshez. Néhány menyasszony, akinek szervezési segítségre van szüksége, alkalmazást vagy weboldalt, esetleg mindkettőt vesz igénybe. Egy másik lehetőség, ha túlterheltnek érzed magad, hogy bizonyos feladatokat családtagokra és barátokra bízz – ez elsülhet jól is, de kevésbé is! 

Ha megkérsz egy barátot vagy családtagot, hogy kutasson fel és szervezze meg az esküvő egy adott elemét, az nagyon személyes lehet. Sokan, különösen a menyasszony édesanyja és a leendő anyós általában alig várják, hogy részt vehessenek a szervezésben. A feladatokat azonban körültekintően kell kiosztani. Végzetes lehet, ha az egyik anyát bevonja a ruha keresésébe, a másikat pedig nem. (Az esküvői ruha kiválasztásában való részvétel a korona ékköve.)

Ha van olyan barát vagy családtag, akinek van valamilyen különleges képessége vagy adottsága, akkor használd ki az erősségeit. Kérdezd meg, hogy szeretne-e részt venni a munkában. Ez jó módja lehet a költségek alacsonyan tartásának is, ha szűkös a költségvetés, mivel egyesek hajlandóak lehetnek ingyen felajánlani idejüket vagy képességeiket.

Néha azonban a barátok vagy családtagok segítségének igénybevétele a teher megosztására látványosan visszaüthet, és több problémát okozhat, mint amennyit megér. 

Az esküvőszervező az egyetlen kulcsfontosságú és felbecsülhetetlen elem – a semlegesség tekintetében! Ők nem érintettek érzelmileg, és ez néha mérhetetlenül értékes.

Vannak akik nehezen adják ki az irányítás a kezükből és nagy a kontroll érzet, ilyenkor nehéz megbízni valakiben, akit azelőtt még sosem láttatok. 

Bizonyosodj meg róla, hogy megéri. Jelentkezz az INGYENES esküvőszervezési konzultációra és megbeszéljük az esküvőtök részleteit és hogy miben lehet segítségetekre egy esküvőszervező.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!