A szertartás időpontja, hogyan határozzuk meg?

Próbálod eldönteni mi legyen a szertartás időpontja?

Vagy talán már ki is választottad, de most kételkedsz?

Vagy talán még a teendőid listáján van?

Akárhogy is, mielőtt még egy másodpercet is elpazarolnál (vagy megrendelnéd a meghívókat), ezt tudnod kell.

Mert nagyon valószínű, hogy a szertartás időpontja túl korán vagy túl későn van meghatározva az esküvői igényeknek megfelelően.

És a megfelelő időpont beállítása nélkül… nos, mondjuk úgy, hogy gyakorlatilag elnyújtjátok vagy épp összezsúfoljátok (és ezt senki sem akarja!!!).

Van egy ideális pont a szertartás időpontjának, és hadd osszam meg veletek, hogyan határozhatjátok meg most a tökéletes kezdési időpontot a szertartásotok számára!

Sokszor kapom a kérdést, hogy mikor kezdődjön a szertartás? Szóval valójában a szertartás ideje néhány más dologtól is függ és nincs erre egy jól bevált válasz. 

a szertartás időpontja

Amit mindenképpen figyelembe kell venni a szertartás időpontja meghatározásához

Csak polgári szertartást terveztek vagy egyházit is, esetleg ez utóbbit misével egybekötve vagy nem?

Normál esetben fél óra egy szertartás, misével együtt már egy óra az egyházi ceremónia. Ezzel számolni kell, amikor az időpontot határozzátok meg.

Hivatalos anyakönyvvezetővel vagy szertartásvezetővel házasodtok, esetleg bent a hivatalban?

A szertartásvezető rugalmasabb, hozzátok igazodik. Az anyakönyvvezetőnél sokszor a szerencsén múlik, hogy mikorra tudtok időpontot foglalni és nem azon, hogy Ti mikorra szeretnétek.

Kell-e utazni a szertartások és a vacsora helyszínei között?

Az utazás konvojban mindig lassabb, ezzel számoljatok, nehogy ne érjetek oda a vacsorára.

Terveztek-e családi, kiscsoportos fotózást vagy bármilyen más programot (pl. vetítést) a szertartás és a vacsora között?A fotózásra a násznép méretétől függően háromnegyed-egy órát lehet nyugodtan számolni.

Nézzünk egy példát a szertartás időpontja kiválasztására!

Ha 17 órára időzítitek a szertartást a vacsora helyszínén, akkor az 17:30-ig tart, utána gratulációk 10 perc, kiscsoportos fotózás kb. 18:30-ig, ilyenkor a vacsora kezdődhet 19 órakor és még az ajándékok átadása is beleférhet a vacsora előtt, ez egy nyári esküvő esetében ideális is lehet. Ilyenkor még első pillantás fotózás is belefér a szertartás előtt vagy ha templomi ceremóniával kezdenétek az utazással számolva az kezdődhet ebben az esetben 16 órakor.

Tehát ez csak egy kis szelete annak, hogy hogyan tervezzük meg, hogy mikor kezdődik a szertartás, de remélhetőleg így is hasznos volt. De ha bármilyen kérdésed van a nagy nap forgatókönyvével kapcsolatban, nyugodtan küldj egy e-mailt vagy kommentet, és én visszajelzek. 

Ha pedig több kérdésed van jelentkezz az INGYENES esküvőszervezési konzultációra és megbeszéljük az esküvőtök részleteit.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!