Megfizethetek egy esküvőszervezőt?

5 stratégia hogy költségvetésen belül maradj

Az esküvőszervezők nem csak a gazdagok számára elérhetőek! Még a szerényebb költségvetésű esküvők is profitálhatnak egy esküvőszervezőből. A szolgáltatás típusától és az általatok szükségesnek vélt rendelkezésre állástól függően egy esküvőszervező bármennyibe kerülhet. Ez függ a csomag méretétől (tanácsadás, koordináció a nap folyamán vs. teljes körű tervezés) és a szervező által alkalmazott díjszabástól is.

Gyakran előfordul, hogy az átlagos párok lemondanak arról, hogy esküvőszervezőt vegyenek igénybe, mert úgy érzik, hogy ez olyan luxus, amit egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak. Nos, mi lenne, ha azt mondanám, hogy megteheted? A megfelelő prioritásokkal egyszerű helyet találni a költségvetésben egy esküvőszervezőnek.

Egy esküvőszervező úgy tudja manőverezni a költségvetést, hogy a legjobb ár-érték arányt kapd a pénzedért, gyakran precízebben, mint amire egyedül képesek lennétek. Legalábbis egy esküvőszervező mindenképpen leveszi a válladról a saját esküvőd megtervezésével járó bosszúságot, és visszaadja az értékes idődet, hogy élvezd a jegyességet vagy éppen dolgozz a saját munkádon.

Enélkül a véletlenre bízod életed legnagyobb napját. Egy esküvőszervező felbérlése a legjobb garancia arra, hogy az esküvőd nagyszerű és rémtörténetek nélküli lesz. Egyszerűen fogalmazva, ha fontos az esküvőd sikere, egy esküvőszervezőnek az esküvői költségvetésedben a szükségletek, nem pedig a kívánságok listáján kell szerepelnie.

Lehet, hogy mindezt már tudod, de még mindifg azon gondolkodsz, hogy „megengedhetek-e magamnak egy esküvőszervezőt? Egyszerűen nem látom, hogyan fog ez működni?!”. 

Lehet, hogy mindezt már tudod, de azon gondolkodsz, hogy „megengedhetek-e magamnak egy esküvőszervezőt? Egyszerűen nem látom, hogyan fog ez beleférni a költségvetésembe. Nos, ne félj! Íme 5 stratégia ahhoz, hogy esküvőszervezőt fogadj fel úgy, hogy közben a költségvetésen belül maradj:

1.  Az esküvőszervező pénzt takaríthat meg

Egy esküvőszervező gyakran semlegesíteni tudja a saját költségeit pusztán a megtakarítások alapján, amelyeket a tervezési folyamat során összegyűjtött. 

Az esküvőszervezőknek vannak kapcsolatai, ismerik a legjobb ajánlatokat, és felismerik, mikor éri meg valami. Ők költségvetési nindzsák minden esküvővel kapcsolatos dologban. Tudják, hogyan kell tárgyalni a szállítókkal, ha szükséges, és a legjobb minőséget a legjobb áron kapják meg. 

Tartsd szem előtt az esküvőszervező ezen hozzáadott értékét, amikor azt mérlegeled, hogy megengedheted-e magadnak, vagy sem.

2.  Hozz kisebb áldozatokat más szolgáltatásokkal

Van néhány apró áldozat, amit az esküvőddel kapcsolatos döntések meghozatalakor meghozhatsz, ami végső soron nem változtatja meg az élményedet, de pénzt takarít meg. Ezt a pénzt átcsoportosíthatod, hogy helyet csinálj a költségvetésedben egy esküvőszervezőnek, ami olyan költség, ami jobbá fogja tenni az élményeidet. Ahelyett, hogy arra pazarolnád az idődet, hogy kitaláld, hogyan legyél esküvői szakértő, próbáld ki inkább ezeket a stratégiákat: 

Zenekar helyett DJ

Talán arra gondolsz, hogy „a hangulat csak nem lesz olyan szórakoztató!”. Valójában nincs észrevehető különbség a vendégek szórakozásának lehetőségében. Ezt a pénzt átcsoportosíthatod egy esküvőszervezőre, aki a DJ-vel együttműködve összefogja a családodat és a barátaidat a beszédekre, koordinálja az első táncokat, és az estét időben lebonyolítja, hogy a táncparkettre érhessetek.

Válasszad a hagyományos italokat, szemben a csúcsminőségű prémium szeszes italokkal.

Legyünk őszinték, az első két koktél után a legtöbb ember meg sem tudja mondani, hogy prémium minőségű italt iszik vagy egy normál jó minőségűt. Ha bevihetitek a szeszes italokat, akkor találjatok egy nagykereskedelmet, aki a bontatlan italokat visszaveszi az esküvő után, így a mennyiség miatt sem kell aggódnotok. Ez megfelelő módja, hogy pénzt takaríts meg, hogy kifizethessed az esküvőszervezőt, aki könnyen leszereli a részeg vendéget.

Béreld ugyanazt a székkészletet a ceremóniához és a vacsorához, ahelyett, hogy két-két széket bérelnél mindegyikhez.

A legjobb az egészben, hogy az esküvőszervező csapata ott lesz, hogy áthelyezze a székeket helyettetek! Ez egy ilyen egyszerű hack, amíg a vendégek távol vannak a székektől, a szervező által koordinálva könnyen és hatékonyan elvégezhető.

Ezek közül a csökkentések közül egyik sem fogja közvetlenül rosszabbul befolyásolni a vendégek élményét, vagy a saját élményedet. Azonban az, hogy egy esküvőszervezővel kiegészülve minden zökkenőmentesen fog menni, 100%-ban pozitívan fogja befolyásolni az élményt.

megfizethetek egy esküvőszervezőt

3.  Töröljetek 10 embert a vendéglistáról

Komolyan, ha figyelembe vesszük, hogy mennyibe kerül valójában egy esküvő, a vendégek száma közvetlenül befolyásolja a végeredményt. Valójában könnyebb, mint gondolnád, hogy csökkentsd az esküvői vendéglistádat. Manapság már kevésbé fontos, hogy „kötelességből” hívjunk meg embereket. A párok rájöttek, hogy sok minden kell ahhoz, hogy valaki kiérdemelje a meghívottak listáján a hőn áhított helyet. 

Az étel- és italfogyasztáson kívül vannak más költségek is, amelyek a vendégek számától függenek, mint például a köszönőajándékok, a meghívó, az asztaldíszek (10 ember egyel kevesebb asztal) és a bérleti díjak (székek, asztalok, ágyneműk, tányérok, szalvéták, evőeszközök, poharak stb.). 

4.  Számoljon az esküvői vendégektől kapott pénzbeli ajándékokkal.

Bár nem bölcs dolog teljes mértékben egy bizonyos összegű ajándéktól függeni az esküvő kifizetésében, azért tartsátok észben ezt a jövőbeli pénz áradatot. 

5.  Kérj a szolgáltatóknak külön egyszerűbb menüt és mindenképpen figyelj oda a gyerekkedvezményre

A szolgáltatók, akik kora délutántól hajnalig dolgoznak az esküvőtök sikerén megérdemlik, hogy energiaszintünk újratöltéseként ők is kapjanak vacsorát az este folyamán, azonban nem szükséges számukra a drága lakodalmas vacsorát feltálalni, megfelelő számukra egy egyszerűbb, költségtakarékos menü megrendelése is.

Kérdezz rá mindenképpen a gyerekkedvezményekre is, hiszen a kisebbek nem esznek egy felnőtt adagot, így sok helyen kínálnak számukra kedvezményes árat.

Az esküvőszervezőknek mindig van pár tippjük arra nézve, hogyan tudsz néhány forintot megtakarítani. Szóval, megengedhetsz magadnak egy esküvőszervezőt? Ha felismered, hogy az esküvőszervező felbérlése szükséglet, nem pedig vágy, akkor nagyon sok stratégia közül választhattok, hogy helyet csináljatok a költségvetésében. Mindössze annyit kell tennie, hogy egyszerűen kiválasztja, melyik út a legjobb. Végül egy esküvőszervező nemcsak a bosszúságtól kímél meg, hanem attól az IDŐtől is, amit azzal tölthetnél, hogy élvezd a jegyességet, vagyis ha inkább az eljegyzési boldogságban úsznál, ahelyett, hogy kétségbeesetten pásztázod az interneten a szolgáltatókat és az esküvői lehetőségeidet. Végső soron, egy esküvőszervező felbérlése olyan befektetés, amelyet érdemes megfontolni.

Bizonyosodj meg róla, hogy megéri. Jelentkezz az INGYENES esküvőszervezési konzultációra és megbeszéljük az esküvőtök részleteit és hogy miben lehet segítségetekre egy esküvőszervező.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!