Esküvői ruhapróba

Útmutató a testpozitivitáshoz az esküvői ruhavásárlás és az előkészületek során

Akár frissen jegyeztek el, akár az első lépéseket teszed az esküvőszervezés folyamatában, sosem túl korai megtanulni az esküvői ruhapróba, ruhavásárlás csínját-bínját. Bár gyakran ez az esküvőszervezés egyik legizgalmasabb része, tudjuk, hogy egyben az egyik legstresszesebb is lehet. Attól kezdve, hogy nem érezzük jól magunkat a saját bőrünkben, egészen addig, hogy mások véleményét halljuk arról, hogy mi áll jól és mi nem, sok minden elronthatja az élményt.

Az esküvő a szerelem ünnepe a hozzátok legközelebb állókkal, és ez vonatkozik az esküvői ruhavásárlásra is. Bár lehetetlennek tűnhet, hogy jól érezd magad, ha tele vagy önbizalomhiánnyal, vannak módszerek arra, hogy önszeretettel és önbizalommal vedd körül magad – végül is erről kellene szólnia az esküvői ruhavásárlásnak!

esküvői ruhapróba

Ne hasonlítgasd magad a közösségi médiához az esküvői ruhapróba során

Nem titok, hogy az összehasonlítás az öröm tolvaja. Ez különösen igaz, ha órákat töltesz a Pinteresten és az Instagramon. Ezek az oldalak azért vannak, hogy inspiráljanak, nem pedig azért, hogy rosszul érezd magad a bőrödben. 

Ha azon kapod magad, hogy lehangoltság lesz úrrá rajtad görgetés vagy lapozgatás közben, töröld az alkalmazásokat, vagy zárd el az esküvői magazinokat néhány napra a találkozó előtt. Ha nem tudsz megválni a közösségi médiától, fontold meg, hogy olyan oldalakat kövess, amelyek a testpozitivitást népszerűsítik. 

A legfontosabb, hogy soha ne feledd, az inspiráció kedvéért ne hanyagold el az önbizalmadat és a mentális egészségedet. 

Vedd körül magad olyan emberekkel, akikben megbízol

Csábító lehet, hogy nagy kíséretet vigyél magaddal. Azonban minél több embert vesz körül, annál több véleményt fogsz kapni. (Megjegyzem a koronavírus árnyékában sok szalon limitálja is a kísérők számát.)

Vedd körül magad olyan emberekkel, akik felemelnek és szurkolnak neked. Ez nem azt jelenti, hogy állandóan pozitív visszajelzést kell adniuk neked, de ha negatív visszajelzést adnak, akkor azt építő jelleggel tegyék. Számíts arra, hogy ezek a megjegyzések inkább úgy hangzanak, hogy „ez a ruha csinos, de szerintem vannak más ruhák, amelyek jobban állnak neked”. 

Legyél őszinte az eladóval, tanácsadóval az esküvői ruhapróba során

Lehet, hogy már hallottál rémtörténeteket a barátnőidtől a butikokban vagy bizonyos menyasszonyi tanácsadókkal szerzett tapasztalataikról. Én is hallottam már ilyeneket. De azért vagyok itt, hogy elmondjam, hogy a megfelelő esküvői tanácsadó azért van, hogy segítsen neked gyönyörűnek érezni magad. Ha bármilyen aggályod vagy bizonytalanságod van a találkozóra menet, tudasd az eladóval. Ő azon fog dolgozni, hogy a lehető legkényelmesebben érezd magad. Ha abban a ritka és szerencsétlen helyzetben találod magad, amikor ez nem így van, ne érezd magad nyomás alatt, hogy maradj.

Az esküvői ruhavásárlásnak szeretettel és boldogsággal teli folyamatnak kell lennie. Te irányítod a találkozóidat és azok menetét. Ha valahol is kényelmetlenül érzed magad, menj el, és keress máshol ruhát, nem feltétlenül garantált, hogy egy hullámhosszra tudtok kerülni az eladóval az esküvői ruhapróba során.

Próbálj fel különböző fazonokat az esküvői ruhapróba során

Sokan már előre leírnak bizonyos fazonokat és azt gondolják, hogy nem lesznek jók rajtuk. Legtöbbször azonban nagyot tévednek. Ha ezzel a gondolkodásmóddal mész be a menyasszonyi találkozókra, akkor nagyon korlátozott vásárlási élményre számíthatsz.

A különböző stílusú és fazonú ruhák felpróbálása pontosan megmutatja, hogy mi tetszik és mi nem tetszik neked a különböző ruhákban. Sok menyasszony teljesen váratlan részletekbe szeret bele. 

Ez az egész a kizárás folyamatáról szól. Próbálgatás és tévedés útján fogod megtalálni azt, amit abszolút imádsz. És hidd el, ha megtalálod „az igazit”, miután felpróbáltad a nem tökéletesnek tűnő ruhákat, még jobban fogod szeretni.

esküvői ruha

Ne vásárolj üres gyomorral

Tudod, hogy azt mondják, soha ne menj éhesen vásárolni? Ugyanez vonatkozik az esküvői ruhavásárlásra is. Lehet, hogy csábító lehet kihagyni a reggelit, hogy jobban érezd magad a találkozón – azonban ne becsüld alá azt a hatást, amit az éhség a hangulatodra, az önbizalmadra és az energiaszintedre gyakorol. 

A ruhavásárlás sok időt és energiát igényelhet, és valljuk be, könnyű türelmetlenné válni, ha korog a gyomrod.

Válassz egy olyan ruhát, ami illik rád most

Mindig nagy a nyomás, hogy leadj néhány kilót, hogy esküvőre vékonyabb legyél. Ez a negatív elvárás általában ahhoz vezet, hogy az ajánlottnál egy vagy két számmal kisebb esküvői ruhát rendelsz. Ez nem csak annak az esélyét teremti meg, hogy túl kicsi ruhát kapsz, de azt a gondolatot is erősíti, hogy meg kell változtatnod magad.

Ne úgy menj be a találkozóra, hogy egy olyan testre gondolsz, amit remélsz. Ehelyett képzeld el, hogy a saját testedben, álmaid ruhájában sétálsz az oltár elé. Ha végül fogyni fogsz útközben, az átalakítás könnyen megoldható lesz. Ha nem, az sem baj, mert olyan ruhát választottál, ami illik rád, és amiben úgy érzed magad gyönyörűnek, ahogy van.

Mondj nemet a fogyókúrára

A diétázás egy olyan fogalom, amelyet évek óta erőltetve sulykolnak belénk – különösen az esküvő előtti időszakban terjedt el. Semmi baj nincs azzal, ha igyekszel javítani az étrendeden és beépíteni a testmozgást a napi rutinodba, de ez gyakran vezethet szélsőséges dolgokhoz a gyors fogyás érdekében, ami komoly veszélyeket rejthet magában. Gondolkozz a fenntarthatóságban a gyorsjavító, jojó-gyorsdiéta helyett. 

Ne feledd, hogy a vőlegényed szeret téged – pontosan olyannak, amilyen vagy.

Így a végén, ha csak egy tanácsot adhatok az esküvői ruhavásárláshoz, az az, hogy ne feledd, a vőlegényed és a családod úgy szeret téged, ahogy vagy. Ők messze túl látnak a fizikai megjelenéseden. Az esküvőd napján mindenképp el fogod őket kápráztatni abban a pillanatban, amikor meglátnak. Ennek az az alapja, ha magabiztosnak érzed magad.

Ha bármilyen kérdésetek van, én itt vagyok nektek, itt vagyok, hogy segítsek, vedd fel velem a kapcsolatot.

Legközelebb is tartsatok velem.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!