8 ok, amiért érdemes esküvőszervezőt felbérelni

Az esküvőszervezés stresszes lehet, és bár ez egy örömteli fejezet az életedben, könnyű belefeledkezni a nyomásba. Éppen ezért a megfelelő esküvőszervező felbérlése nagyban hozzájárulhat a dolgok megváltoztatásához. És az egyetlen szolgáltató, aki valóban gyerekjátékká teszi az esküvőszervezés útját, az az esküvőszervező. De megértjük, hogy ez nagy kiadást jelenthet, különösen, ha szűkös a költségvetésed. Megéri tehát esküvőszervezőt fogadni? Szerintem nyilván igen! És természetesen most elárulom azt is, hogy miért.

8 ok, amiért érdemes esküvőszervezőt felfogadnod

1. Segít megvalósítani az esküvői elképzeléseiteket

Szóval összeállítottad az esküvői hangulattábládat, és kitaláltad a témádat, a színpalettádat és a dekoráció stílusát, de most nem tudod, hogyan valósítsd meg. Itt jön a képbe egy esküvőszervező. Pontosan tudja, hol bérelheti ki álmaid hátterét, vagy kivel kell beszélniük a fogadóasztalok fölé kívánt lebegő virágdíszekről.

2. Leveszi a felelősséget a válladról

Megértem és tudom, hogy az esküvőszervezés stresszes lehet. Annyi minden van a tökéletes nap megszervezésében, hogy sok pár elfelejti, hogy elmerüljön a közös együttlétben. A szervezők azért vannak, hogy levegyék a legtöbb felelősséget a vállatokról, így élvezhetitek az eljegyzés időszakát.

3. Segít a költségvetés összeállításában és az ütemezésben

Bár egy tervező felbérlése úgy tűnhet, hogy a költségvetésetek egy jó részébe kerül, az ő feladatuk az is, hogy segítsenek nektek abban, hogy a lehető legjobban tartsátok magatokat a költségvetéshez. Segítenek nektek a szolgáltatói kedvezményekkel, beszerzésekkel, bérlésekkel és tárgyalásokkal kapcsolatban. Így bár ez előre soknak tűnhet, hosszú távon végül pénzt takaríthat meg neked. 

Ugyanez vonatkozik az ütemezésre is. Ha láttál már esküvőszervezési menetrendet, akkor tudod, hogy az esküvőd előtt egy bizonyos időpontig le kell foglalnod bizonyos szolgáltatókat. A szervezők betartják az ütemtervet, és biztosítják, hogy mindent, ami a teendőid listáján szerepel, időben kipipálj.

Esküvőszervező indok

4. Ismerik a legjobb szolgáltatókat

Egy esküvőszervező feladata, hogy napi szinten kommunikáljon a virágárusokkal, cateringesekkel, DJ-kkel, fotósokkal, videósokkal stb. Segítenek összehozni a tökéletes szolgáltatókat az esküvődhöz, így nem kell órákig az internetet böngészned. 

5. Segít a szerződésekkel kapcsolatban

Lehet, hogy nem akarod hallani, de az esküvőszervezés során biztosan belefutsz néhány buktatóba. Ez teljesen normális! A szervező azért van itt, hogy elsimítson minden buktatót, amivel találkozol – különösen, ha szerződésekről van szó. Bár lehet, hogy nem jogászok, de azért van ott, hogy segítsen tárgyalni, mielőtt aláírnátok bármilyen papírt, és biztosítsák, hogy minden munka tisztességesen történjen.

6. Ismeri az új trendeket, mindig vannak jó ötletei a megvalósításhoz

Mivel a közösségi média viharszerűen meghódítja az esküvői ipart, könnyű egy Pinterest-értékű esküvőt akarni. De ahelyett, hogy minden részletet lemásolnál egy Instagramon talált fotóról, a szervező új ötletekkel is megismertethet, amelyek eredetiek és különlegesek számodra és a párod számára. Meglátod, hogy a tervezés során a szerveződ az egyik közeli barátoddá válik. Bízz benne, hogy megérti, kik vagytok és mit szeretnétek.

7. Kihúz titeket a kényes helyzetekből

Ha már a buktatóknál tartunk, a szerződések nem az egyetlen dolog, amivel szembesülhettek az út során. A násznépeddel való nézeteltérésektől kezdve az esküvő napján bekövetkező bökkenőkön át az olyan vendégekig, akik elmulasztották előre közölni veled az étrendi korlátozásaikat, a szerveződ ott van, hogy rendezze ezeket a problémákat, hogy az igen kimondására koncentrálhass, ne pedig a drámára.

Esküvőszervező indok

8. Lesz segítséged az esküvő napján

Végül – és vitathatatlanul az egyik legfontosabb ok – azért van ott, hogy biztosítsa, hogy a különleges napod zökkenőmentesen menjen. Az egyetlen feladatod az esküvőd napján az, hogy hátradőlj, lazíts, és arra koncentrálj, hogy összeházasodj életed szerelmével. Minden más a szervező ölébe hullik és ő mosolyogva vállalja ezt a felelősséget. 

Most, hogy már tudod, miért érdemes esküvőszervezőt fogadnod, foglalj időpontot egy ingyenes esküvőszervezési konzultációra, ahol átbeszéljük az esküvődet, a lehetőségeket, még akkor is, ha már elkezdtétek a szervezést. Kattints IDE a foglaláshoz.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!