Szárított virágok az esküvőre

Minden, amit tudni érdemes, ha a vágyad szárított virágok az esküvőre

Ha mindent tudni szeretnél arról, hogy jó ötlet-e a szárított virágok az esküvőre, akkor jó helyen jársz. 

A szárított virágok visszafogott színei és természetesen érdes szélei adják azt a zilált, hűvös jelleget, amit néhány dekoratőr képes kihozni belőlük.

Miért jók a szárított virágok az esküvőre?

Nagyon sok oka van annak, hogy jó, ha szárított virágokat használunk egy esküvőn – mind esztétikai, mind gyakorlati szempontból. 

Először is, kis gondoskodással évekig elállnak, ami azt jelenti, hogy könnyedén megőrizhetők emlékként – egy szárított virágcsokor, virágkorona megőrizhető, ápolható és akár tovább is adható, akárcsak egy menyasszonyi ruha vagy fátyol. 

Fontos, hogy nem fonnyadnak meg a hőségben, így igazi dekorációs elemek a meleg napon vagy akár a meleg sátorban – nem lesznek olyan fényképek az éjszaka végén, amelyeken lógó, fonnyadó virágok láthatók!

És végül, de nem utolsósorban a legaktuálisabb erény – ellenállnak a bizonytalanságnak. Ha bármilyen változás történik az esküvőddel kapcsolatban, nem feltétlenül kell nagy változtatásokat eszközölnöd a virágokon. A szárított virágból készült esküvői csokrok, kiegészítők és dekorációk nem függnek annyira a szezonalitástól, mint a friss virágok, jóval előre elkészíthetők, és türelmesen tárolhatók, amíg szükség nem lesz rájuk.

Megfelelőek neked is a szárított virágok az esküvőre?

Ha vidéki témájú, laza esküvőt tervezel, a szárított virágok laza jellege és finom szépsége pont megfelelő lehet az egészhez. Ha laza, bohó stílusra törekszel, akkor is tökéletesen illik a kiválasztott stílusba. 

Tökéletesek, ha laza összhangot szeretnél megadni a napodnak. 

Hogyan kell szállítani a száraz virágokat az esküvőre?

Ha saját magad készíted a szárított virágos dekorációt, csokrot és kiegészítőket, akkor a legfontosabb dolog, amit el kell kerülni, hogy a szárított virágok összetörjenek. Elengedhetetlen, hogy olyan erős dobozba csomagoljad őket, amelyet nem lehet összenyomni. A dobozon belül a selyempapír segíthet kipárnázni őket, hogy ne mozogjanak túl sokat és ne törjenek össze. 

A friss virágokkal szemben a szárított virágok szállításának előnye, hogy nem kell vízben tartani őket, nem kell aggódni a hűtésük miatt, és jó előre be tudod csomagolni őket, így időt és stresszt takaríthatsz meg az induláskor.

Meddig tartanak a szárított virágok?

A szárított virágok kis odafigyeléssel évekig elállnak. Néhány ókori egyiptomi sírban még épségben is találtak tartósított virágfüzéreket. Nos, nem valószínű, hogy ezek esküvőre valóak lettek volna, de ez is mutatja, hogy milyen hosszú élettartamúak lehetnek! Mint ilyen, a szárított virágos esküvői kiegészítők és dekorációk maradandó emlékként őrizhetők meg az esküvő napjáról. Emellett újra és újra felhasználhatók és viselhetők más eseményeken, beleértve a saját jövőbeli évfordulós ünnepléseiteket is. 

szárított virágok az esküvőre

Hogyan kell tárolni, ha meg akarom tartani a szárított virágokat az esküvő után is?

Míg a friss virágokat hűvösen és rendszeresen frissített vízben kell tartani egész múlóan szép életük során, addig a szárított virágok hihetetlenül kevés karbantartást igényelnek. 

Mindössze három dolgot kér tőled egy szárított virág: ne hagyd, hogy elázzon, ne tartsd közvetlen napfényben (kivéve, ha nem bánod, hogy elveszítik a színüket), és ne légy vele indokolatlanul durva (laza, de nem legyőzhetetlen) és évekig szolgálni fog téged.

Ha olyan csokorról/kiegészítőről van szó, amelyet azért tartasz meg, hogy újra viseled vagy továbbadjad, azt tanácsolom, hogy egy kartondobozban tároljad száraz és nem túl meleg helyen, ahol nem törik össze és nem nedvesedik. Ez segít megőrizni a színét, és megakadályozza, hogy túlságosan törékennyé váljon.

Ha egy csokrot, koszorút, füzért vagy szárított virágokat tartalmazó elrendezést szeretnél látható helyre kitenni, azt javaslom, hogy helyezzed el beltérben, olyan helyen, ahol nem kell túl sokat mozgatni vagy ütögetni, ahol nem érhetik el a gyerekek vagy háziállatok, akik esetleg megpróbálnának belekapni, és ahol nem éri őket erős, közvetlen napfény. 

Ha szükséges, a szárított virágokat egy hajszárítóval, hűvös, alacsony fokozatú beállításon leporolhatod.

Keverhetőek-e a szárított virágok és az élőek az esküvőn?

Természetesen! A friss és szárított virágok kombinálásával mindkét világból a legjobbat kaphatod. A vad, réti stílusú csokrok vidéki hangulatát fokozhatja néhány szárított virág beillesztése. A szárított nyuszifarkak elszórása pedig gyönyörű bohó hangulatot kölcsönözhet egy egyébként hagyományos, friss virágokból álló csokornak. 

Egy másik nagyszerű példa a szárított és friss virágok keverésére az esküvőn a pampafű használata a nagy terek kitöltésére és a drámaiság megteremtésére. Például egy virágos ív tövében vagy a folyosón -, míg a kisebb részletekhez friss virágokat használhatunk. A pampa formája és térfogata olyan jól alkalmazkodik a szerkezeti feladatokhoz, hogy nehéz ellenállni, még akkor is, ha összességében a friss virágokat részesítjük előnyben. 

Ez akkor végül is környezetbarát megoldás?

Az egyik dolog, ami erősen a szárított virágok mellett szól a frissekkel szemben, ha a fenntarthatóságról van szó, az a hosszú élettartamuk. Ezek nem olyanok, amelyeket egy nap után ki kell dobni. Újra lehet őket használni és újrahasznosítani. A koszorúslányok csokrát meg lehet menteni emlékként. Az esküvőn a mennyezetet vagy egy hosszú asztalt díszítő szárított virágokból álló füzért fel lehet akasztani otthon a kandalló fölé. A szárított virágból készült kitűzőket pedig meg lehet menteni és más hivatalos eseményeken újra lehet viselni. Az a tény, hogy a szárított virágok nem egyszer használatosak, nagyszerű ökopontokat ad, valamint értéket ad a pénzedért, és maradandó emlékeket ad az esküvőről.

A szárított virágok megörökítik a múló pillanatokat, miközben a természet folytatja a maga ciklusait, és a szárítási folyamat során valami egyedit adnak hozzá. Úgy tűnik, mintha nyugalom és derű áradna belőlük, mintha tudatában lennének saját hosszú életüknek, és annak, hogy nincs szükségük sietségre vagy túlságosan nagy igyekezetre, hogy lenyűgözzék az embereket.

Ha pedig kell segítség vagy tanács kell, vedd fel velem a kapcsolatot!

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess a facebookon és az instagramon!