Esküvői költségvetés

8 tipp, hogy miről ne feledkezz meg az esküvői költségvetés tervezésekor

Szóval, az eljegyzési mámor elmúlt, és készen állsz arra, hogy nekiláss az ügyintézésnek. Üdvözöllek a klubban! Rengeteg munka vár rátok. Bár lehet, hogy már elkezdted az esküvői költségvetés összeállítását, szinte biztos vagyok benne, hogy van néhány pont, amit kihagytál. De ne akadj ki! Pontosan ezért vagyok itt. Dőlj hátra, lazíts, és élvezd ezt a 8 esküvői költségvetési tippet.

eljegyzés után

#1: Tegyetek némi tartalékot az esküvői költségvetésetekbe

Á, szóval most kaptál egy váratlan kiegészítő díjat egy szolgáltatótól. Mindannyian átéltük már ezt. Ne bosszankodj! Ha félreteszel némi extra pénzt pontosan erre a forgatókönyvre, akkor később megkímélheted magad a fejfájástól.

Szinte garantált, hogy rejtett díjakba vagy egyéb váratlan kiadásokba ütköztök, ezért gondoskodjon arról, hogy legyen egy kis tartalék. Javasoljuk, hogy a teljes költségvetés körülbelül 5%-át használjátok pufferként, hogy fedezni tudjátok a váratlan költségeket. Ez magában foglalhatja a forgalmi adót, a szolgáltatási díjakat, a szállítási, beállítási és takarítási díjakat, a túlóradíjakat – ó, te jó ég! A legjobb, ha felkészülsz ezekre a lehetséges túlfizetésekre, és a költségvetésedből fedezed a nem várt kiadásokat.

#2: Vedd figyelembe a menyasszonyi kiegészítőket

Kiválasztottad álmaid ruháját, de gondoltál már a kiegészítőkre? A fátyol, a cipő, az ékszerek és a fehérneműk költségei nagyon sokba kerülhetnek! Ha ezeket nem vetted figyelembe az esküvői költségvetésedben, akkor kellemetlen meglepetés érhet. 

Gyakran látom, hogy a menyasszonyok elhanyagolják a teljes menyasszonyi megjelenést. Hajlamosak belefeledkezni abba, hogy mennyit szeretnének költeni a ruhára, de a kiegészítőkre és az átalakításokra pedig nem gondolnak. Ne felejts el költségvetést készíteni a cipőkre, fehérneműkre, ékszerekre, fejdíszekre és egyéb kiegészítőkre, például övekre és boleróra. 

#3: Ne felejtsd el a szertartás díjait

Ez talán magától értetődőnek tűnik, de gyakran megfeledkeznek róla, mert ez nem része az esküvő napjának látványtervének. Pedig nagyon fontos, ha azt szeretnétek, hogy a házasságotok törvényes legyen. Ne feledjétek, hogy egy kis pluszt kell fizetnetek, ha hétvégén és a hivatalon kívül szeretnétek összeházasodni. Ha viszont bementek két tanúval hétköznap, akkor pedig a szertartásvezető számára kell fizetnetek a személyre szabott szertartásért.

#4: A közlekedés létfontosságú

Az esküvő szállítási logisztikája sokféle formát ölthet. Legyen szó akár a pár megérkezéséről vagy a vendégek szállításáról mindenképpen érdemes extra kiadással számolni ezen a területen is.

esküvői költségvetés

#5: Ne feledkezzen meg próba és a túlóra költségekről sem

Vannak olyan dolgok, mint a haj- és sminkpróbák, a próbavacsora. amelyek egy kicsit megnövelhetik a költségvetést. Az esküvői szolgáltatóknak (fotós, DJ, cateringes stb.) is van egy veletek egyeztetett időbeosztásuk és a helyszínen a terembérlet vagy az italcsomag is meghatározott időtartamra szólhat. Azonban elég gyakori, hogy az esküvőd kicsit tovább tart, mint amire számítottál. Végül is, ki akar egy nagyszerű bulit otthagyni?! Javasoljuk, hogy a költségvetésetekben különítsetek el plusz egy órát minden egyes szállítónak, arra az esetre, ha szükség lenne rá! 

#6: Kérlek, adj borravalót!

Ahogyan bármilyen más kivételes szolgáltatásért is adnál borravalót, úgy az esküvő napján is adj borravalót a szolgáltatóknak, amennyiben elégedett vagy velük. Sokan közülük reggeltől estig ébren vannak, hogy az esküvőd tökéletes legyen. A borravalóval igazán megmutathatjátok, mennyire nagyra értékelitek a kemény munkájukat.

#7: Ó – és etesd őket is!

Ismered azt az érzést egy hosszú munkanap után, amikor legszívesebben a kanapén kuporodnál össze egy finom, házi készítésű étellel? Nos, bár lehet, hogy nem kanapé és Netflix van a dologban, de nincs jobb módja annak, hogy értékeled a szolgáltatók  kemény munkáját az esküvőd napján, minthogy gondoskodsz róla, hogy kapjanak egy meleg ételt vacsorára! 

#8: Egyetek napközben Ti is!

A korai készülődés és a napi izgalom hevében sok pár felejt el enni és inni napközben. Kérdezd meg a helyszínt, hogy van-e lehetőség egy csökkentett menü ebéd elfogyasztására vagy készül legalább egy kevés pogácsával, hogy ne kelljen egész nap koplalnod. Ne feledkezz meg az innivalóról sem és természetesen ezek a tételek sincsenek ingyen.

Reméljük, hasznosnak találtad ezt a 8 esküvői költségvetés tervezési tippet! Ha még mindig esküvőszervezési tartalmakat keresel, nálam rengeteg van. Nézd meg korábbi tippjeimet a blogban vagy kövess facebookon és instán is. Bárhol is tart az esküvői utazásotok, boldog tervezést!