Esküvői csillagszórók

Minden, amit tudni kell az esküvői csillagszórók használatáról

Mi lehet az esküvői csillagszórók mögött, ami miatt  annyira varázslatosak és népszerűek?

Talán a gyermeki csodálkozás a vendégek arcán, amikor integetnek a kezükkel és megvilágítják az éjszakát; talán az a tény, hogy romantikus képeket lehet készíteni; vagy talán egyszerűen annyi, hogy ilyen kis csinosak.

Míg régen inkább csak a karácsony dísze volt a csillagszóró ma már az év bármely szakában és mindenféle ünnepen ragyoghatnak, a nyári fesztiváltól az esküvőkön át akár vidéki házi partikig bezárólag. Röviden: a csillagszórók mesés kiegészítői lehetnek a nagy napnak. Csak tudni kell néhány kulcsfontosságú tényt és be kell tartani néhány szabályt.

Az esküvői csillagszórók használata

Az első és legfontosabb, hogy a helyszín engedélyezi-e a csillagszórókat; egyesek sajnos számos okból kifolyólag nem, ezért ezt nem árt leellenőrizni. Ha engedélyezik a csillagszórókat, akkor meg kell tudni minél több részletet az esetleges korlátozásokról – például csak egy bizonyos területen engedélyezettek-e vagy egy adott időpontban? Csak a szabadba engedik őket, vagy használható beltéren?

Aztán gondoskodnunk kell róla, hogy ha bármi véletlenül is rosszul sül el, akkor a személyzet képes ártalmatlanítani a szituációt. (egy vödör víz vagy poroltó jó ha van a közelben). 

Kikészíthetünk továbbá egy díszesebb üveg edényt vízzel, hogy a leégett, de még meleg pálcákat veszélytelenül le tudják tenni a vendégek.

Apró odafigyelések, amelytől mindenki biztonságban érezheti magát.

A csillagszórókat bevethetjük úgyis, hogy az éjféli átöltözéshez a teremből kifelé menet a vendégek a csillagszóróval a kezükben sorfalat állnak, vagy akár a gyertyafény keringőnél gyertya helyett tartják.

Bármelyik variációt is választjuk, ne felejtsük el a fotósnak elmondani, hiszen akkor tud igazán jó képeket készíteni, ha előre tudja, hogy mi fog történni.

Az esküvői csillagszórók beszerzése

Át kell gondolni a csillagszórók beszerzését is, hiszen a karácsonyi szezonon kívül nem kaphatóak minden boltban, azonban a mai modern világban szerencsére bármikor rendelhetünk az internetről. És hogy mennyit és mekkorát rendeljetek az természetesen attól függ, hogyan szeretnétek felhasználni. A rövidebb darabok nyilván hamarabb leégnek, tehát ha csak a kivonuláshoz kell, akkor tökéletesen elég, de esetleg, hogy jobban mutasson adhatunk mindenkinek kettőt belőle. Egy tánc alatti csillagszórózáshoz viszont már inkább a hosszabb kivitelű javasolt, ebből elég egy embernek egy darab, mert hosszabban tartani különben nem biztos, hogy kényelmes. A mennyiségbe még érdemes figyelembe venni, hogy nem feltétlenül áll majd mindenki a sorba.

A csillagszórókat egy feldíszített vázába vagy edénybe is kikészíthetjük, így még a dekoráció része is lehet, de akár meg is bízhatunk valakit, hogy a megfelelő időpontban kiossza és segítsen meggyújtani őket, ilyen személy lehet mondjuk egy esküvőszervező.

Ha még mindig esküvőszervezési tartalmakat keresel, nálam rengeteg van. Nézd meg korábbi tippjeimet a blogban vagy kövess facebookon és instán is. Bárhol is tart az esküvői utazásotok, boldog tervezést!