5 fontos kérdés, amelyet fel kell tennie esküvői sminkes választásnál

Átfésülted a közösségi médiát és a kedvenc magazinjaidat, hogy megtaláld az esküvői szépség ideálodat és az inspirációkat, de mi következik ezután? Most az a feladat, hogy keresd meg a szakembereket, aki életre kelthetik elképzeléseidet. Mielőtt azonban lefoglalnád, fontos kérdéseket kell feltenned ha szeretnéd bebiztosítani, hogy kényelmesen és magabiztosan érezd magad az esküvő napján. Ezért olyan fontos a megfelelő esküvői sminkes megtalálása. 

1. Van portfóliója a munkájáról?

Legyen szó hagyományos portfólióról vagy Instagram feedről, mindig nézd át a sminkes korábbi munkáit. Ez segíthet abban, hogy megérezhesd képességeik szintjét és a stílusukat. Legyél óvatos, ha nem találsz portfóliót, még akkor is, ha csak próbasminkre foglalsz időpontot.

2. Milyen termékekkel dolgozik az esküvői sminkes?

Ha van olyan konkrét márka vagy termék, amelytől soha nem térsz el, vagy ha allergiás vagy bizonyos összetevőkre, akkor ezt nem árt megbeszélni a sminkessel. A szépségápolási szakemberek általában saját (tiszta) ecsetet használnak, hacsak nem kérik meg őket új eszközök használatára. Ha azt szeretnéd, hogy vadonatúj eszközöket használjon, ne felejtsd el időben kommunikálni, de ne csodálkozz, ha ennek felára lesz.

esküvői sminkes

3. Hogyan számolja a költségeket: óránként vagy személyenként?

Ha nagy esküvői partit rendezel, és több személyt is szükséges lesz sminkelni, akkor érdemes utána számolni milyen költségszámítással dolgozik adott szolgáltató. Érdemes átbeszélni a számlázás módját, az általunk preferált fizetési módot és azt, hogy mikor kell majd teljesíteni a kifizetést. Így az esküvő napján nem érhetnek meglepetések.

4. Neked kell elmenned hozzá, vagy dolgozik a helyszínen?

Ma már sok sminkes odamegy, ahol készülsz, de mielőtt megállapodnál vele,, erősítsd meg ezt és térjetek ki a kiszállás költségeire is, kilométer díjat felszámolhat érte. Ha nem működnek közre a helyszínen történő sminkeléshez, ne felejts el elegendő időt szánni a menetrendben az utazási időre. 

5. Próbasminket vállal-e?

A próba lehetőséget ad arra, hogy pontosan megbeszéljétek, milyen típusú sminket szeretnél az esküvő napján. Első kézből megismerheted a sminkes  munka stílusát és becslést készíthetsz arról, hogy mennyi időbe telik majd – ez fontos tényező az esküvő napjának ütemezésében.

A nagy napra még annak is érdemes profi sminkest választania, aki nem vagy nem nagyon sminkeli magát, hiszen ez a nap rólad szól, az álmaid, a mesevilágod megelevenedéséről, ahol a legjobb, legszebb arcodat mutathatod! 

Ha nem boldogulsz a sminkesek világában, kérj segítséget, de ha már kiválasztottad a szakembert, de a készülődés közben nem szeretnél másra koncentrálni, akkor vedd fel velem a kapcsolatot.