Eljegyzés után – esküvőszervezés magunknak

Hát megtörtént az eljegyzés!!! 💍

Miután a sikítás és az izgalom, majd még egy kis sikítás megszűnt, azt gondolod, Istenem, most esküvőt kell terveznem. Hol kezdjem? Milyen téma? Kit fogok meghívni? Nem akarok bankot rabolni!

Tudom min mész keresztül, pontosan így éreztem én is, amikor eljegyeztek. De hidd el ez nem a te hibád, hogy nem tudod eldönteni, hogy melyik fotóst, videóst válaszd, hogy nem érted az árajánlatok szakszövegét. Hiszen nem minden nap kell esküvőt szervezned, sőt szerencsés esetben csak egyszer az életben.

A most induló blogomban szeretnék némi segítséget nyújtani az esküvőjük előtt álló pároknak, akiknek az „esküvőszervezést magunknak” az alapelve! Tarts velem!

Tennivalók eljegyzés után, mielőtt valóban elkezdődne az esküvőszervezés

Ellenőrzőlista az ellenőrzőlista előtt. Ma már a szervezési menetrend és a tennivalók listája kinyomtatható, kisebb-nagyobb méretű, mindenkinek íródott, de alig valakinek megfelelő dokumentumok. Ráadásul ezek valahogy mindig elvesznek útközben. A technológia is csodákat tett szervezési képességeink fejlesztése terén, és számos újkori esküvőszervező eszközt fejlesztenek ki menyasszonyok és a vőlegények számára, hogy teljes mértékben kihasználhassák ezeket. Talán egy kicsit jobban személyre szabhatóak, de még mindig nem teljeskörűek.

De mi a helyzet a legkorábbi részletekkel? Még mielőtt kitalálnád az esküvő dátumát, vagy valóban bármilyen ötleted lenne arról, hogy nézzen ki a nagy napod? Jöjjön hát az ellenőrzőlista előtti ellenőrzőlista.

Az alábbiakban felsorolom azokat a korai dolgokat, amelyeken gondolkodni kell, ha eljegyeztek vagy valószínűleg hamarosan megtörténik (tudom, hogy a legjobb titkokat nehéz megőrizni!) Ez alapvetően egy „szánj egy kis időt az ábrándozásra” lista vagy kérdések listája, amelyeket feltehetsz magadnak.

eljegyzés

Beszélj a vőlegényeddel

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de nagyon is fontos. Túl gyakran halljuk a menyasszonyokat, akik csalódottan sóhajtoznak vőlegényük érdektelensége miatt, vagy éppen ellenkezőleg, amikor valaki megdöbben, hogy partnerét mennyire érdeklik bizonyos dolgok. Ezért kezdjetek mindent egy beszélgetéssel az eljegyzés után. Jó szórakozást hozzá! Legyen ez egy olyan diskurzus, amikor megünneplitek a közelgő utadat, de ahol megkérdezitek egymást a vágyaitokról, igényeitekről és az egész folyamatban való részvételről is. Ez biztosítja, hogy az esküvő tervezését csapatként kezdjétek, de megérthetitek és tiszteletben tarthatjátok azt a szerepet, amelyet mindketten a jövőben képviseltek majd.

Természetesen a dolgok változhatnak – tegyétek ezt ismétlődő csevegéssé, így beépülhet a rutinotokba és később, egyéb más fontos kérdést is megbeszélhettek így.

Ismerd meg a pénzügyi lehetőségeiteket

Ez kevésbé szórakoztató, mint a többi, de mégis fontos és hasznos. Ha tudod, hogy egy barát vagy családtag nagy összeggel szeretne hozzájárulni az esküvői költségvetésetekhez, az mindenképpen bizakodásra adhat okot. Ne feledd azonban, hogy más pénzét sem kell feltétlen szórni. Ha tudod, hogy egyedül vagytok, vedd számba a spórolási lehetőségeiteket. Ezeknek a kérdéseknek az őszinte és azonnali megválaszolása ezután minden más döntést megalapoz.

örökkön örökké

Keresd meg kedvenc évszakodat

Az esküvődnek azt kell jelképeznie, hogy ki vagy, ezért gondolkodj el azon, hogy melyik évszak okoz számodra legnagyobb örömet. Ennek a ténynek a elmélkedése segít abban, hogy eldöntsd más részleteket, például az esküvő dátumát és azt, hogy beltéri vagy kültéri helyszínt szeretnétek-e.

Ha például a nyarat választjátok, akkor számolni kell vele, hogy hajlandóak vagytok-e kockáztatni az esőt egy szabadtéri ünnepségen, de mindenképpen készülni kell egy B tervvel. Úgy tűnik, hogy az időjárás előrejelzésében elég nagy a bizonytalanság, de az Időjárás-tervező (Dávid naptár), minden tőle telhetőt megpróbál az előrejelzéssel kapcsolatban, így elősegítve a dátumok előre történő kiválasztását, és érdemes lehet megnézni őket, de túl sokat ne várjunk tőle.

Összpontosíts az érzésre

Lehet, hogy ez butaságnak tűnik, de megígérem, hogy érdemes kipróbálni. Ez olyan, mint egy meditáció. Valamikor nyugodtan le kell ülni, és be kell csuknia a szemet, és semmi másra nem kell gondolni, csak elképzelni a tökéletes esküvő napját. Mit veszel észre először? Milyen érzés? Hagyd, hogy a képek legalább 5 percig játsszanak a fejedben, majd írd le az egészet egy papírra, vagy hozz létre egy Pinterest táblát. Remélhetőleg érzések, hangulatok és színek keveréke lesz az eredmény. Az eljegyzés után egyébként is rengeteg érzelem lesz úrrá rajtad.

Ez a papír vagy pinterest tábla most a „nagy kép” fizikai megtestesítője, amelyet gyakran meg kell nézni, valahányszor úgy érzed, hogy olyan apró részletekbe próbálsz elveszni, amelyek valójában nem is számítanak, ami a valljuk be meg fog történni. De legalább így emlékezhetsz arra, hogy hol kezdődött a tervezése, és milyen érzések járják át valójában.

És ne felejtsd el, hogy ha van melletted egy esküvőszervező, az az esküvő tervezését sokkal könnyebbé teszi. Végigvezetem az esküvői ellenőrzőlistákat és a menetrendet. Neked csak meg kell győződni róla, hogy mind jó úton halad, miközben a leendő férjjel együtt stresszmentesek maradtok. Valljuk be, az esküvőszervezés magunknak megtervezése lehet mozgalmas és nem egyszerű – de mégis szórakoztatónak kell lennie!

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük