Vendéglista – Mekkora a túl nagy?

Kicsi esküvő kontra nagy esküvő

Esküvőszervezőként az egyik első dolog, amire ösztönzöm a párokat a szervezés kezdetén, hogy az egyik első legfontosabb feladat az elnagyolt, előzetes esküvői vendéglista összeállítása. Ennek az az oka, hogy ez diktálja a legtöbb más döntést, amelyet meg kell hozni az esküvővel kapcsolatban. Meghatározhatja az esküvő helyét, az esküvői költségkeretet és az általános vendégélményt. Tudom, tudom, ez egy izgalmas időszak, és mindenkivel meg akarjátok osztani a boldogságotokat, az ünneplést. Tudni kell azonban a hideg és kemény tényeket az esküvőkről, mind a nagy, mind a kicsiről, mielőtt döntést hoznátok. Tehát mekkora a túl nagy? Intim ünneplés kontra nagy családi összejövetel.

Saját esküvőm kedvenc része az volt, hogy egy helyen ünnepelhettünk mindazokkal az emberekkel, akiket én is és a férjem is szeretünk. Ez egyike annak a kevés lehetőségnek az életben, hogy ez megtörténjen, és mindenképpen a világot jelentette mindkettőnk számára. Tehát hogyan lehet kitalálni a lista hosszát? Könnyű belebukni abba, hogy meghívd Joli nénit – akit 2 éves korod óta nem láttál – csak mert meghívod Pista bácsit, és Joli néni megsértődhet ezen. Tehát hadd emlékeztesselek… ez a nap RÓLAD és RÓLA szól, akivel úgy döntesz, hogy életed hátralévő részét töltöd. Akiről úgy gondolod, hogy elég közel van hozzád és ahhoz, hogy „megérdemli”, hogy a meghívást kapjon a nagy napra, az biztosan szeret titeket annyira, hogy figyelmes legyen a költségvetésetekre és a kívánságaitokra, és meg fogja érteni, hogy észszerűen kell tartania a meghívólistát.

Milyen hosszú legyen a vendéglista?

Tehát kit szeretnél meghívni? Ha úgy gondolod, hogy a legközelebbi 20 embert, vagy akár 200 embert is szeretnél meghívni, fontos, hogy tudd, mit jelentenek a vendégek számodra. Ha kevesebb vendéged lesz, akkor kétségtelenül sok időt tölthetsz el minden vendéggel, és valóban figyelmet fordíthatsz rájuk az esküvő során. Ha nagyon sok vendéged lesz, előfordulhat, hogy csak néhány percet tölthetsz mindenkivel. De nem kell ezen sem izgulni, ha a magasabb vendégszám mellett döntesz. Megpróbálhatod elkerülni, hogy túl feszítsd magad, ha üdvözlő vagy morzsa partit szervezel az esküvő hétvégéjén. Vagy elhatározod magad amellett, hogy kollektíven szórakoztatod a vendégeket az este folyamán, a legjobb zenekarral vagy dj-vel és néhány szórakoztató programmal. De ne felejtsd, hogy ezeket is bele kell számolni az esküvő költségvetésbe.

Pénz, pénz, pénz, pénz….

Talán a legfontosabb dolog, amelyet szem előtt kell tartani, amikor figyelembe veszed az esküvői vendégek számát, a költségvetés. Miután elkészült az esküvői vendégek A – Z „kötelező” vendéglista, ez mindent meghatározhat, attól kezdve, hogy hol tartod az esküvőt, és milyen ételeket szolgálnak majd fel. Kezdje el elkészíteni a listát, és nézd át többször!

vendéglista

Vendégélmény

A vendégélmény olyan dolog, amire a párok egyre többet gondolnak és pénzt költenek manapság. Olyan pillanatokat szeretnének létrehozni, amelyekre a vendégek az elkövetkező években is emlékezni fognak. A kisebb esküvő előnye, hogy megteremti a lehetőségét, hogy fejenként többet költhess. Személyre szabott köszönőajándékok … fánkfal, vagy egy food truck … meghívott előadóművészek … mindent szeretnénk!!! De a nagy esküvő sem azt jelenti, hogy nem lehet több wow-tényezőt elültetni az este folyamán. Nagyobb esküvők esetén az általános rendezvény látványvilág lehet a fő élmény, mint például a virágfal bejárat, vagy fotófal. Fontos, hogy a kezdetektől fogva egyértelműen megfogalmazzuk, hogy mi az amivel a vendégeket le szeretnétek nyűgözni.

Összegzésképpen elmondható, hogy itt bizony a méret számít … de ez sem az, amit nem tudsz átdolgozni, ha a kezdetektől fogva tudod, mi az, amit szeretnél! Nem árt tehát jól átgondolni az esküvői stratégiát!

Ha pedig úgy érzed nem boldogulsz egyedül ezekkel a kérdésekkel, kérhetsz mindehhez segítséget esküvői tanácsadás, vagy szervezés keretében is.

További hasznos tartalmakért és ötletekért kövess instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük