15 legjobb esküvőszervezési ötlet

A helyszínektől a vendéglistáig íme néhány esküvőszervezési ötlet, amelyek biztosítják, hogy nagy napod közel hibátlan legyen.

1. Kezdő és alap esküvőszervezési ötlet: Korán kezd el az esküvő szervezését

Meglehet, hogy pár hónap alatt is megszervezhető egy esküvő, azonban ez inkább már a profi esküvőszervezők asztala. Ha magadnak szeretnéd szervezni az esküvőt, márpedig miért ne tehetnéd ezt meg, akkor minél hamarabb állj neki, hisz annál könnyebb és kevésbé stresszes lesz, amikor a nagy nap közeledik. Ha világos tervet készítesz, az segíthet, hogy ne felejts el semmi fontosat. Az előzetes vendéglista-számoknak és a költségvetésnek mindig az első két dolognak kell lennie.

2. Adj keretet a költségvetésnek

Ne költs semmire sem, amíg meg nem szabsz egy olyan reális költségvetést, amely nem bővíthető a végtelenségig. Általános hiba szokott lenni, ha az apró extrákról megfeledkeznek a párok – a költségvetés működése érdekében minden részletet figyelembe kell venni. Ne felejtsd el számba venni az alábbi költségeket, mint például a ruhák átalakítása, az ajándékok és a szépségápolási költségek. Ezek mind hozzátartoznak!

3. Legyél óvatos a vendéglistával

Fontos, hogy a vendéglistát korán állítsátok össze, így összpontosíthatsz arra, hogy megtaláljátok a tökéletes helyszínt, amely megfelel a kiválasztott számú vendéglétszámnak. Az egy főre eső vendégfogadási költségek valószínűleg a legnagyobb kiadások, ezért ne támadjon bűntudatod, ha olyan embereket nem hívsz meg, akikhez nem ragaszkodtok. Ez a legnagyobb és legnehezebb döntés az egész tervezési folyamatban, de csak a tiéd és a párod döntése lehet.

4. Esküvőszervezési ötlet a helyszín választáshoz: ne túl távolit

Lehet, hogy nem rajongsz azért, ahol jelenleg élsz, vagy ott szeretnél házasságot kötni, ahol felnőttél, de ügyelj arra, hogy ne tévedj el túl messze a vendégek többségének lakhelyétől, mivel valószínűleg kevesebben fognak tudni részt venni. Ez hatással lehet a nap időzítésére is, hiszen nem várható el a távoli vendégek korai érkezése. 

5. Fontos a sorrend a szervezés során is

Elsőnek a helyszínt foglald le, mert a legfelkapottabb megfelelő hely naptára gyorsan telik. Ezután a számotokra fontos vagy különleges feltételekkel előírását megkövetelő szolgáltatókkal folytasd (ha ritka nyelvet beszélő ceremóniamestert keresel, akkor hamar kell azt foglalni, mert nem sok van belőle). A dekorációt és megjelenést viszont hagyd a végére, mert könnyen elveszhetsz a részletekben és akkor kicsúszhatsz az időből némely kedvenc szolgáltatónál.

6. Legyen mindenre B terv

Bármennyire sem szeretnél arra gondolni, hogy valami elromolhat aznap, bizony bármi lehet, a vendéglátás problémájától az esőig (annak ellenére, hogy az előrejelzés száraz napot ígér). Esküvőszervezési ötletek az időjárás kiszámíthatatlanságára: tervezz alternatívákat a forgatókönyvbe, így nem leszel stresszes a nagy napon. A teljesen gondtalan esküvő érdekében nem árt megfontolni esküvői koordinátor felkérését sem.

7. Válaszd ki a koszorúslányokat

A koszorúslányok lehetnek a legnagyobb támaszaid az egész szervezési folyamat során (főleg, ha a leendő anyósod mindenbe bele akar szólni). Így a rég nem látott rokon vagy barát nem biztos, hogy jó választás. Ehelyett válaszd ki lánytestvéredet, gyerekkori legjobb barátodat vagy közeli rokont. Néhány évvel később, ha megnézed az esküvői albumodat, és már nem leszel kapcsolatban az egyik koszorúslányoddal, nem biztos, hogy viszont szeretnéd látni..

8. Foglald le a lehető legjobb fotóst

Az esküvői albumoddal átélheted a nap dédelgetett emlékeit, ezért ne becsüld le a jó fotós jelentőségét. Gondosan kutasson, és találjon valakit, aki pontosan megérti, mit akar. Az jegyesfotózás  is remek ötlet, mert jobban megismerheted a fotósodat, és oldható a kamera előtti szorongás is!

9. Találd ki a menüt

A magyarok szeretnek enni és közben beszélgetni, az étkezési a találkozási pont. Ha tele a has és ízlett az étel, akkor a vendég elégedett. Kerüld a spórolást ezen a területen – az éhes vendég soha nem jó dolog!

10. Érezd magad mesésnek, de ne vidd túlzásba

Mindenki a nagy napján és az esküvői fotóin szeretne fantasztikusan kinézni, ezért ha önbizalomnövelésre vágysz, vagy fogynál, itt az idő, hogy elfogadd az egészséges táplálkozást és mozgással kombináld.Vigyázz azonban az extrém diétázás határozottan nem jó ötlet. Ne felejtsd el, hogy a vőlegényed pontosan úgy szeret és úgy akar feleségül venni, ahogy vagy!

11. Ne ess gyakori szépséghibákba

A fő hibák lehetnek: túl sok hamis barnulás, színes szemöldök és túl sok alapozó. Igen, a szokásosnál kissé erősebb sminket kell viselni, hogy a fotókon is jól mutasson és egész nap tartós legyen, de nem kell túlzásba esni itt sem! Beszélj a sminkessel és a divatfotók extra sminkjeit lágyítsátok az arcodhoz, a stílusodhoz, az egyéniségedhez.

12. A vőlegényt se hagyd ki

A vőlegényed ugyan nem ötéves kora óta tervezgettte az esküvőjét, de mindenképpen megvannak a saját ötletei és véleménye, ha nem is mutatja ezt ki elsőre. Hallgasd meg, mit mond, és emlékezz és emlékeztesd rá, hogy ez az ő napja is. A legtöbb férfi szeret részt venni a menü kitalálásában, a zenei részletek tisztázásában és a költségvetés kordában tartásában.

13. Tedd személyessé az apró részleteket

Az esküvő mindkettőtökről szól, ezért próbálj minél többet beépíteni a személyiségetekből a napba. A helyszíntől kezdve a ruhákig, az első táncon át minden apró eseményben a vendégek így azt fogják érezni, igen ezek teljesen “Ti vagytok”!

14. Listák, listák és további listák!

Millió és egy szolgáltatóval kell foglalkozni, mindegyiknek különböző fizetési határideje és feltételei vannak, így lehetetlen mindent nyomon követni egyedül. Az egyik legfontosabb esküvőszervezési tipp az, hogy leültök, elkészítitek a költségvetési táblázatot az előrelátható, tervezett költségekről és folyamatosan vezetitek a tényleges kifizetésekről, az esedékes haatáridőkkel együtt. És ne felejtsétek el, mindne fontos határidőt, megbeszélnivalót, beszerzendőt írjatok le, hogy tudjátok mindig mit kell tenni.

15. Az utolsó, de a leglényegesebb esküvőszervezési ötlet között: Ne felejtsd el, mi a fontos

Az esküvőszervezés stresszes lehet, de ha túlságosan belemerülsz az apró részletekbe, akkor inkább lépj egy lépést hátra, és emlékeztesd magad arra, hogy valójában mi az esküvő célja – feleségül menni életed szerelméhez!

Így nem árt, ha a nagy napon már nem kell mással foglalkoznod csak megélni a fontos pillanatokat, a teendőket pedig bízd esükői koordinátorra.

Ha szeretnél olvasni további szervezési tippekről, valamint esküvői bakikról, amit jobb, ha elkerülsz, akkor iratkozz fel hírlevelmre és nézz körül az instagram oldalamon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük