Esküvő koordinátor vs. helyszín esküvőszervezője

Mi is a különbség az esküvő koordinátor és a helyszín rendezvényese/menedzsere között?

Itt az ideje helyére tenni ismereteinket! Ugyanis nem árt odafigyelni néhány egyformának tűnő kifejezésre. Miben is különbözik az esküvő koordinátor (esküvőszervező) és a helyszíni rendezvényszervezőtől. Nagyjából ugyanazok, vagy mégsem? Sajnálom, hogy közölnöm kell a hírt veletek, de annak ellenére, hogy hasonlóan hangzanak, felelősségük az esküvő napján egészen más. Gyakran hallok olyan párokról, akik úgy gondolják, hogy nincs szükségük napi koordinátorra, mert helyszínük biztosít helyszíni koordinátort az esküvőjük napjára. Miért költené el az extra készpénzt, ha minden benne van? Íme néhány szempont, amelyet fontolóra kell venni, mielőtt meghozod a döntést a professzionális napi koordinátor felvételéről.

A felelősségvállalásról van szó 

Tehát mit csinál pontosan egy esküvői nap koordinátor? Leegyszerűsítve: MINDENT! Nem akartam feltétlen úgy mondani, hogy drámai legyen, de a koordinátorok napja elősegíti a sikeres esküvő napját olyan módon, amit el sem tudsz képzelni. Szeretek úgy gondolni ránk, mint esküvői biztosításra. Apa elfelejtette a csokornyakkendőt? … Szerzek másikat. A szertartásvezető elfelejtette kinyomtatni a jegyzeteit? … Van egy extra példányunk. DJ az út szélén lerobbant az ünnepség felé vezető úton? … ideiglenesen laptopról indítunk zenét (igen, ilyen is megtörténhet). Míg a helyszíni személyzet általában a helyszínt érintő ügyeket intéz (azaz ügyeljen arra, hogy a mosdókban a WC ne legyen eltömődve, ügyelve arra, hogy a helyszín ne tűnjön rossz fényben stb.), a pár és vendégei ellátására figyelnek. Az elszakadt ruha és szolgáltatók, a szertartás zökkenőmentes lebonyolítása már nem kerülnek a figyelmük középpontjába az esküvő koordinátorral ellentétben. A legfontosabb, hogy egy esküvői koordinátor téged képvisel és minden kívánságodat a nagy esemény napján, a helyszín koordinátora pedig a helyszínt képviseli.

helyszín szervező

Mennyire folyik bele az eseményekbe

Egy másik szempont, amellyel megvizsgálhatja, hogy egy-egy napos koordinátor megér-e befektetést, az a támogatás mértéke, amelyre szüksége van az esküvő előtt. Nem csak megjelenek és végrehajtom a tervet, hanem elkészítem (részletes forgatókönyv), figyelemmel kísérem, majd végrehajtom a tervet. Ha a helyszíni szervező szerepe az esküvő napján délben kezdődik, fennáll annak a veszélye, hogy nem fog tudni minden részletre és eseményre odafigyelni.

A legjobb az, ha mindkét szakember összhangban együtt tud dolgozni, hiszen mindegyikőjüknek megvan a maga feladata, és mindenki azon igyekszik, legjobb tudásának megfelelően, hogy az esküvőtök napja feledhetetlen élmény legyen számotokra.

Ha esküvő koordinátort szeretnétek az jól megszervezett esküvőtök bebiztosításaként, akkor keressetek bizalommal, vegyétek fel velem a kapcsolatot!

Kövess instagramon is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük