Esküvő előtti idegeskedés

Hogyan kerüld el?!

Az utolsó pillanatban az esküvői izgalom teljesen normális, de itt van, hogyan lehet legyőzni őket.

Azt mondani, hogy az esküvőm előtti napokban nem voltam ideges, hatalmas hazugság lenne. A nagy nap reggelére alapvetően széthullottam. Nem is igazán attól voltam ideges, hogy feleség leszek, inkább a tény, hogy több 80 ember fog bámulni rám, ahogy sétálok az oltár elé és egész nap én és amit szerveztem az lesz a középpontban.

Később rájöttem, hogy mindez nem számít. Nem a dekoráció vagy a teríték, vagy a sütemény íze a lényeg. Csak az számított igazán, hogy feleségül mehettem ahhoz, akit igazán szeretek.

Stresszes szervezés

Rengeteg nyomás nehezedik a menyasszonyokra az esküvőjük napján, amelyet sokan több mint egy éve terveznek. Csak azt akarják, hogy tökéletes legyen. De itt van egy fontos dolog: nem  lesz semmi sem tökéletes. Szeretném, ha visszamehetnék az időben és elmondhatnám annak az ideges menyasszonynak (nekem!), hogy bár lesz néhány elkerülhetetlen baki, ez mégis életem egyik legszebb napja lesz.

Szerencsére nem botlottam el a szertartáson és a zenekar és az étel olyan fantasztikus volt, mint reméltem. De néhány dolog rosszul jött ki. Késett az anyakönyvvezető és emiatt csúszott a program. Nem tudtam rendesen leülni a ruhámban. A nagyi pálinkája túl hatásora sikerült és egy jókedvű barát épp a gyertyafény keringőnél akart lekérni.

De mint mondtam nem ez számít, hanem a szerelmem és hogy mi ketten összeházasodtunk és mindezt megoszthattuk szeretteinkkel, barátainkkal, akik végül velünk ünnepeltek. A barátaink és családunk ott akart lenni életünk egyik legfontosabb napján, mert szeretnek minket. És nagyon örülök, hogy túl tudtam lépni az idegességen, és élvezhettem az éjszakát, mielőtt túl késő volt, de eljutni erre a pontra nem volt könnyű.

Tanács az esküvő napjára

Felidéztem a tanácsot, amit a családi jóbarát és egyben minket összeadó anyakönyvvezető mondott korábban. Ne felejtsek el enni és inni már a készülődés során sem. Egyszerű, igaz? Sok menyasszony és vőlegény azonban túl elfoglalt és ideges a készülődés során és nem gondolnak arra, hogy egyenek pár falatot és igyanak sok vizet. Később pedig már nem is tudnak másra rendesen koncentrálni. És amikor eszembe jutott és beikattam a készülődésbe mindezt, akkor eszembe jutott, hogy a fenébe is ez az én napom, ideje élveznem is. Nincs okom az esküvő előtti idegeskedés re.

A legfőbb tanácsom most neked kedves menyasszony aki olvasol az, hogy a lehető legtöbb feladatot adj ki a kezedből a nagy napon, erre megfelelő egy esküvői koordinátor is, így lesz időd és energiád élvezni mindazt amiről a nagy nap szól: a Te és a partnered közötti szerelem megünneplése!

Keressetek meg az elérhetőségeim bármelyikén és megbeszéljük miként lehet igazi lemondások nélküli esküvőtök.

Ha szeretnél olvasni további szervezési tippekről, hogy hogyan kerüld el az esküvő előtti idegeskedés fázisát, valamint esküvői bakikról, amit jobb, ha elkerülsz, akkor iratkozz fel hírlevelmre és nézz körül az instagram oldalamon is!