Vőlegénykísérők

Vőlegénykísérők/koszorúsfiúk/a vőlegény tanúja

Magyarországon nincs hagyománya a vőlegénykísérőknek, itthon inkább a tanú az, aki a vőlegény jobbkeze. Azonban egyre jobban elterjedőben van kis hazánkban is a vőlegénykísérők fogalma, hiszen az esküvők sok tervezést és sok munkát igényelnek. És mivel a pár életük legfontosabb napjának megtervezésén munkálkodik, létfontosságú, hogy olyan emberek álljanak közel hozzájuk, mint a felkért tanúk, a koszorúslányok és “koszorúsfiúk” (vőlegénykísérők), akik mellettük állnak és segítenek a folyamat során. 

Az esküvő napján a legfontosabb a vőlegénykísérők számára, hogy a vőlegény mellett álljanak és támogassák őt, amire csak szüksége lehet. Amikor az esküvő előtti stressz kezd felgyűlni vagy a nagycsaládok által okozott feszültség kezdi zavarni a vőlegényt, akkor kell ott lennie barátként és stresszoldóként. (általában a felessel a kézben :D)

A tanú vagy a legfőbb koszorúsfiú általában egy testvér vagy a legjobb barát, de elterjedt más családtagokat is felkérni, például egy fiút vagy apát vagy keresztapát ebben a szerepben.

Nézzük a legfőbb feladatait:

Egyik tipikusan, hogy a legénybúcsút is megszervezi.

Segítség lehet a vőlegénynek és a többi “koszorúsfiúnak” abban, hogy kiválasszák, mit viselnek majd az esküvőn. 

Az egyik legfontosabb feladat, hogy a legjobb embert bízzák meg azzal, hogy megőrzi a jegygyűrűket. Ez akkor fordulhat elő, ha a házaspár úgy döntött, hogy nincs gyűrűhordozója.

Gondoskodik arról, hogy a vőlegény megfelelő időben és jó helyen legyen. 

Felkérhetik, hogy tartsa a vőlegény mobiltelefonját vagy pénztárcáját, így nem a vőlegény zsebében kell dudorodnia. 

A “best man” szerepével egyre elterjedőben van a fogadáson tartandó beszéd is, melyet tipikusan a tanúk illetve a örömapák mondanak.

Ez egy új típusú, tipikusan külföldről meghonosodó hagyomány, amely egyáltalán nem kötelező, de sok vőlegény irigyli meg a menyasszonyok készülődős party-ját és az őket körülvevő figyelmet.

Kinek mennyire tetszenek a külföldről érkező hagyományok és a vőlegénykísérők?

Ha a barátaid csak a feles emelgetésében remekelnek, jól jöhet egy esküvőszervező segítsége, aki a barátaid helyett is leveszi a szervezés terheit a válladról.

Tippekért, inspirációért és szervezési ötletekért pedig kövess facebookon és instagramon!

vőlegénykísérők