Esküvői stressz – 6 jel, hogy túlságosan stresszelsz az esküvőd miatt

Legjobb ami egy menyasszonnyal történik: mindent megtesz annak érdekében, hogy a nagy nap tökéletesen teljen. Aztán egyszercsak hirtelen látszólag a semmiből egy óriási stresszgömbbé válik, amely bármire képes, egyszercsak beüt az esküvői stressz. Hé, senki sem mondta , hogy az esküvő megtervezése egyszerű, csak azt, hogy megéri! Hiszen a pillanat amikor végre az oltár és a vőlegényed felé sétálsz mindenért kárpótol. 

De a tervezési folyamat? Nem mindig olyan boldog pillanatokkal teli – bár biztos vannak jó részei is. Ez is egy sok órás munka, ráadásul teljes munkaidős munka mellett kell intézned, ami önmagában is stresszt vált ki.

esküvői stressz

Lényeg: ha a szervezési folyamat során időnként teljesen stresszesnek találod magad, akkor ne aggódj, ez teljesen rendben van és ez így normális, ez csak az esküvői stressz. De ha úgy érzed, hogy kezdesz megfulladni az esküvőszervezés rögös útján, érdemes levegőt venni, vagy egy kicsit kikapcsolódni.

Íme néhány fő jel, miszerint az esküvőszervezés felesleges stresszt okoz.

1. ) Ha az esküvőszervezés miatt háttérbe helyezel olyan dolgokat, amelyeket egyébként szeretsz csinálni, és amelyek boldoggá tesznek, legyen szó testmozgásról , barátokkal töltött időről vagy akár hosszú fürdésről, itt az ideje, hogy kissé visszafordítsd a dolgokat. 

2.) Nem csak neked kell vezetned és irányítanod a hajót, amikor a nagy napról van szó. Ha leendő házastárs nem tud segítséget nyújtani, remélhetőleg ott lesznek a koszorúslányok, a család és a barátok, akikre lehet számítani- végül is éppen ezért vannak!

3.) Az jegyesség az egyik legizgalmasabb és legélvezetesebb időszaknak kell lennie az életetekben együtt, párban. Ha úgy érzed, hogy ez minden, csak nem szórakoztató és pihentető, akkor a stressz szintje valószínűleg túl magas és inkább lépj egyet hátra.

4.) Ha van egy hosszú és végtelennek tűnő tennivaló-listánk, amely egy kicsit riasztó is tud lenni, ilyenkor hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatig halogatni. Tekintettel arra, hogy aszolgáltatókat gyakran hónapokkal korábban foglalják le, a halogatás valóban a menyasszonyok ellen hat, ha álmaik esküvőjét kell létrehozni.

5.) Amikor arról a napról van szó, amiről kislány korod óta álmodsz, nehéz elfogadni, hogy ez nem feltétlen fog tökéletesen menni az elejétől a végéig, de ilyen az élet! Nem lehet mindenkinek egyszerre megfelelni.

6.) Néha vitákba torkollhat az szervezés a nagy nyomás alatt. Ha már alig érzed a szeretetet a pároddal, akivel életed hátralévő részét készülsz eltölteni, nyomd meg a reset gombot. Ütemezzen egy randevús éjszakát, ahol az esküvőről történő beszélgetések tiltólistásak. 

Ha nem szeretnéd az esküvői stressz legkisebb mértékét sem megtapasztalni, akkor jól jön egy esküvőszervező segítsége.

Tippekért, inspirációért és szervezési ötletekért pedig kövess facebookon és instagramon!