4 kellemetlen helyzet, amelyet kezelni kell az esküvőn

Vannak olyan szituációk, amikor egy esküvő bejelentése az emberekből a rosszabbik oldalát hozza ki. Ez valójában abból fakadhat, hogy egy esküvő izgalmas, monumentális és életet megváltoztató élmény valakinek az életében, és mindenki körülötted szeretne részt venni benne valamilyen formában. Különösen a barátok és a család próbálhat meg „hasznos” tanácsokat adni, amelyekről esetleg nem veszik észre, hogy azok meglehetősen idegesítőek lehetnek a menyasszony és a vőlegény számára.

Fontos azonban, hogy a párok még ezen körülmények között is megőrizzék hidegvérüket – nemcsak a másokkal való kapcsolattartás, hanem a saját józan eszük érdekében is. Íme néhány gyakori, bár kínos helyzet, amely az esküvő szervezésekor felmerülhet.

1. Kéretlen vendég

Ha még azelőtt, hogy a meghívók kiosztásra kerülnének, egy barát, aki nem szerepel a vendéglistán, kérdezi az időt és a helyett, hogy megtervezhesse az ottlétet, akkor enyhén szólva kissé kínos lehet a szituáció.

Tipp: Ismerd el, mennyire értékeled, hogy ott akar lenni, de egyszerűen magyarázd el, hogy korlátozott a vendéglista. Akár az esküvő után szervezhettek egy közös programot elismerésül, hogy az életed része.

2. Egy vendég fehér ruhában jelenik meg esküvőn

A menyasszonyok hagyományosan közel két évszázada viselnek fehéret, ezért szerencsétlen, ha valaki ezt a színt választja esküvői öltözékének. Mindenképpen különbséget kell tenni azonban, ha valaki fehér virágos ruhát visel, vagy olyan ruhát, amely alapvetően második esküvői ruhának tekinthető. Akár az is előfordulhat, hogy az illető nincs tisztában a szabályokkal.

Tipp: Bármennyire is bosszantó, a legjobb, ha elengedjük. Nagy valószínűséggel a menyasszony pompáját senki nem múlhatja felül, főleg, ha az önbizalma még kisugárzik is, így semmiképpen nem érdemes ezen bosszankodni.

esküvő

3. Részeg vendég az esküvőn

Ha a sör, a bor és a szesz több órán keresztül folyik, nagyon valószínű, hogy valaki elveszíti az irányítást, hogy mennyit kell innia. Kellemetlen szituációk adódhatnak az illető vérmérsékletétől függően.

Tipp: Kérjünk meg valakit, hogy diszkréten kísérje haza, vagy tegye taxiba a renitens személyt.

4. Valaki megszakítja különleges táncot

Ha olyanok vagytok, mint a legtöbb pár, akkor van néhány fontos tánc, amelyek egy adott időpontban maximum két embert igényelnek a táncparketten. Ide tartozik a pár első tánca, az apa-lánya és az anya-fia tánc. Ha valamelyik esküvői vendég úgy dönt, érdemes csatlakozni, mielőtt a ceremóniamester vagy DJ hivatalosan meghív mindenkit, akkor ez kínos lehet.

Tipp: Ilyenkor érdemes folytatni a táncot és csak arra a személyre koncentrálni, akivel táncolsz, mert nem kapod vissza ezt az időt, így ezeknek a pillanatoknak a megbecsülése csodálatos érzés lesz.

Egy esküvőszervező/esküvői koordinátor minden kényes szituáció kezelésében a segítségedre lehet. A párok sokszor észre sem veszik, hiszen mire felmerül már el is van simítva minden. Kattints IDE és kérj árajánlatot.

Ha nem vagy benne biztos, hogy szükséged van esküvői koordinátorra, jelentkezz egy ingyenes esküvői konzultációra, ahol átbeszéljük a lehetőségeket. Kattints a linkre: https://rosegoldwedding.hu/eskuvoszervezesi-konzultacio/

Vagy pedig kövess facebookon és instagramon!