Tippek szabadtéri esküvőhöz

Úgy tűnik, hogy egyre több pár választhatja a szabadtéri esküvőket. Itt van minden, amit tudni kell a szabadtéri esküvő megtervezéséhez, valamint néhány hasznos tipp és trükk, amit figyelembe vehetsz.

1. Helyszínre megy-e az anyakönyvvezető?

Ahány önkormányzat annyi szokás, így érdemes a megfelelő helyen érdeklődni. Magyarországon fő szabály, hogy a házasságkötés helye szerinti területileg illetékes anyakönyvvezető adhat csak össze hivatalosan, azonban nem minden jegyző engedélyezte a hivatalon kívüli munkát. Amennyiben nem sikerül elintézni a hivatalos külső helyszínes ceremóniát egy szertartásvezetővel még mindig áthidalható a probléma.

2. Figyelembe kell venni az időjárási viszonyokat

Általánosságban elmondható, hogy télen a szabadtéri esküvő kevésbé lehet opció :D. Tavasszal már inkább melegebbek a nappalok, de az este és az éjszaka hideg lehet, sőt, a mai nagyon változatos időjárás tud bizony hideg délutánokat is produkálni, ugyanez vonatkozik az őszre is, így mindenképpen legyen fedett meleg tervetek is. A nyár a legjobb évszak a szabadtéri esküvők lebonyolítására, ekkor azonban az esőn és szélen kívül még a túlzott forrósággal is számolni kell.

3. Gondolj a menedékre szabadtéri esküvő esetén

Figyelembe véve az időjárást, és még akkor is, ha csodálatos az előrejelzés, és nincs felhő, akkor is érdemes valamilyen menedéket, B tervet kitalálni a szabadtéri esküvőnél. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb cateringes nem vállalja a szabad ég alatti szervírozást, mivel az ételt nem lehet pillanatok alatt bemenekíteni a fedél alá és néhány csepp esőtől már nem lesz ugyanaz a minőség, ilyenkor legalább az ételek fölé gondoskodni kell a sátorról. És természetesen mindig legyen kéznél néhány esernyő.

szabadtéri esküvő

4. Mondd el vendégeiteknek, hogy szabadtéri esküvőt terveztek

Fontos, hogy a vendégek tisztában legyenek azzal, hogy milyen helyszínre hivatalosak, hogy a megfelelő ruházattal és cipővel is tudjanak készülni.

5. Gondolkodhatsz a hagyományostól eltérő menüben

A szabadtéri esküvők esetén mindenképpen a svédasztalos megoldás javasolt, ha sok a vendég, akkor dupla szervírozással, de a bevállalósak akár food truckban is gondolkozhatnak. Nem érdemes azonban a hőségben kirakni olvadozó süteményeket, jól meggondoltam érdemes a menüt összeállítani.

szabadtéri esküvő

6. A fél dekoráció már adott szabadtéri esküvő esetén

Mi lehetne ideálisabb háttér, mint maga az anyatermészet?! A dekorációval inkább csak ezt kell kihangsúlyozni, kiegészíteni. Fő elem lehet ilyenkor a meleg fényű világítás, mely remek hangulatot is biztosít. Az asztalok díszítésénél azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy egy kósza szél, egy apró fuvallat bizony be tud kavarni a díszítések elhelyezésébe, ha pedig felborul egy vizes váza, akkor az tud némi kellemetlenséget okozni.

7. Gondolj a világításra

Az előbb említett díszítő hangulatú világításon kívül meg kell világítania a parkolóhoz és a mosdókhoz vezető utat is. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy a természetes vagy éjszakai megvilágítás hogyan fog működni az esküvői fotókon vagy a videón. Érdemes megbeszélni a szolgáltatókkal, hogy a főbb események hol lesznek megfelelően megvilágítva.

Összességében egy szabadtéri esküvő esetén sokkal több mindenre kell gondolni és odafigyelni, ez nem egyszerű szervezési és logisztikai feladat, így érdemes esküvőszervezővel belevágni a tervezésbe. Hívj és segítek, elérhetőségekért kattints IDE!

További tippekért és ötletekért kövess facebookon és instagramon!