Tippek esküvői honlap létrehozásához

Sok jegyespár számára az esküvői honlap fontos része az esküvőszervezési folyamatnak. Gyakran nézik a vendégek is információkért az ajándékozásról, a helyszínre vezető útvonalról, az előnyben részesített öltözködési javaslatokért és egyéb hasznos információkért a közelgő esküvőkről. Továbbá itt lehet akár visszajelezni arról, ha valaki különleges étrendet követ, ha gyerekszék vagy szállás szükséges stb.

Íme néhány tipp egy stílusos, szórakoztató és innovatív webhely létrehozásához a nagy napra.

Az ingyenes esküvői honlap

Vannak oldalak, ahol ingyenesen hozhatsz létre személyre szabott esküvői weboldalt. Szabványos sablonjaik könnyen használhatók, ami segít a folyamat egyszerűsítésében. Előnyök nyilván, hogy nem kell fizetni használatukért, hátrányuk, hogy be vannak korlátozva a sablonokba, bár ma már elég sok lehetőség van, amit ki lehet használni. Nem árt utánanézni, hogy a feltöltött adatokat, fotókat mennyi ideig tárolják.

Saját honlap

Aki rendelkezik némi informatikai vénával, az akár maga is megszerkesztheti esküvői információs honlapját. Ehhez azonban kell némi tudás és meg kell vásárolni a tárhelyet és a domaint is. Előnye viszont, hogy teljesen egyedi lesz és amíg fizeted a tárhely havi- vagy éves díját, addig a tiétek marad akár emlékül, akár átfordítva családi honlappá.

Az öszvér megoldás

Ha mindenképpen egyedit szeretnél, de nem vagy képes megvalósítani, akkor jó hír, hogy léteznek honlapkészítők, akik kifejezetten esküvői honlapok készítésére specializálódtak. Így teljesen ki tudod használni az esküvői honlap adta lehetőségeket, teljesen személyre szabott lesz, tied, amíg fizetitek a tárhelyet, ráadásul nem neked kell bíbelődni vele hosszú órákon napokon át míg teljesen kész nem lesz.

Na de mi szerepeljen az esküvői honlapon és hogyan is nézzen ki?!

Ha már elgondoltátok milyen is lesz az esküvő stílusa, akkor érdemes azzal szinkronba hozni, mind stílusában, mind színvilágában. Legyen inkább letisztult mint hivalkodó, hiszen a szemnek olvasni könnyebb egy egyszerűbb színvilágú, de jól megszerkesztett honlapot.

Legyen egyszerű és minimális. A párok néha elfelejtik, hogy az idősebb vendégek esetleg nem tudnak kis szöveget olvasni, vagy nem tudnak bonyolultabb weboldalakon navigálni.

Egy másik fontos tipp: Győződj meg arról, hogy a webhely teljes mértékben reagál, ami azt jelenti, hogy jól látható különböző elektronikus eszközökön is és minden oldal viszonylag hamar betölt.

Adatvédelmi aggályok

Ha azt szeretnéd, hogy az esküvői adatok és fényképek ne kerüljenek a nyilvánosság elé, jelszavas védelmet adhatsz az egész webhelyhez vagy csak néhány oldalhoz.

Egy közös fotó a párról remek nyitókép lehet.

Osszatok meg információkat a kapcsolatotokról, hogyan ismerkedtetek meg, vagy éppen hogyan történt az eljegyzés. A szöveg feldarabolásához fotókat is megoszthatsz, amelyek a kapcsolata nevezetes pillanatait illusztrálják.

Érdemes elhelyezni egy visszaszámlálót, ami a párnak is jól jönhet.

Ajánlatos a gyakori kérdéseket eleve megválaszolni a honlapon, mint egyesével. Ilyeneket, mint pl.:
Mikor van a válaszadási határidő?

Mit vegyek fel?

Van parkoló a helyszínen?

Az esküvő beltéren vagy szabadban van?

Fotózhatok a szertartás alatt?

Van -e szállodai szoba a vendégek számára?

Milyen ajándéknak örülnétek?

És érdemes feltüntetni mindent, amiről azt gondoljátok kicsit is eltér a megszokottól (pl. menyecske vagy menyasszonytánc lesz-e, mikor ajándékoztok).

Ha szeretnétek esküvői hashtaget használni, akkor azt is közzé tehetitek a honlapon.

Az Igen után

Az esküvői honlap átalakítható az esküvő után. Az „itt van, amire számíthatsz” helyett „itt van, ami történt” veszi át a szerepet.

Az esküvői hashtag segítségével megjeleníthetitek a vendégek által készített és a közösségi médiában közzétett fényképeket, valamint a professzionális fotós képeit.

Ezek a változások jó lehetőséget jelentenek megköszönni, hogy a vendégek veletek ünnepeltek, és megoszthatjátok emlékeiteket az életetek különleges napjáról azokkal is, akik esetleg nem tudtak részt venni.

Ha nem vagy benne biztos, hogy szükséged van esküvői koordinátorra, jelentkezz egy ingyenes esküvői konzultációra, ahol átbeszéljük a lehetőségeket. Kattints a linkre: https://rosegoldwedding.hu/eskuvoszervezesi-konzultacio/

Esküvői tippekért és letölthető segédletekért pedig iratkozz fel a hírlevelemre a linkre kattitnva: https://rosegoldwedding.hu/eskuvoi-hibak-elkerulese/

Vagy pedig kövess facebookon és instagramon!