5+1 módszer, hogy lazíts az esküvőszervezés során

A stresszes életesemények, például az esküvő megszervezése pedig kifejezetten súlyosbítják a mentális egészségi állapotot. Így lazíts az esküvőszervezés során.

A szorongás, hogy megfelelj az elvárásoknak – akár a sajátod, akár valaki másé – egyidejűleg zűrzavart is okozhat abban, hogy mi irányítható és mi nem.  Mindezek tetejébe az esküvőszervezési teendők listája valószínűleg több, mint amire eredetileg számítanak és ez is stresszhez vezethet.

 Íme néhány tipp a mentális egészség megőrzése érdekében, hogyan lazíts az esküvőszervezés során.

 1. Napi gyakorlatok

A meditáció számtalan előnnyel jár. A napi gyakorlat bizonyította már a mentális és fizikai egészség előnyeit, beleértve a szorongás és a depresszió tüneteinek csökkentését, a rögeszmés gondolatok és a negatív gondolati ciklusok csökkenését, valamint a pozitív hatások fokozódását.

 2. A perfekcionista ötletek elengedése

A tökéletesség hajszolása sok negatív érzést okozhat. Ehelyett javaslom, hogy a folyamat élvezetére összpontosíts. Az emberek jobban emlékezni fognak az esküvő napjára, ha jól érezték magukat és élvezték azt, a tökéletlenségről pedig csak a menyasszony tud általában.

 3. Két lépés hátra

Az esküvő tervezésének középpontjában az a kapcsolat áll, akivel egy életet készültök leélni. Szánj egy kis időt arra, hogy elősegítsd a romantikát és középpontba helyezd a kapcsolatotokat.

lazíts az esküvőszervezés során

4. Kapcsolj ki

Ha azon kapod magad, hogy besszippant a Pinterest és a menyasszonyi fórum, akkor ezáltal irreális elvárások homályosíthatják el a realitásodat. Naponta legalább 30 percre tedd le az elektronikus eszközöket és inkább lépj igazi kapcsolatba a körülötted lévő emberekkel.

5. Fizikai mozgás

Függetlenül attól, hogy a testmozgás része-e a szokásos rutinodnak, az esküvőszervezés olyan mindent átható folyamat, hogy alig-alig van idő másra. A mozgás azonban elengedhetetlen a mentális egészség fenntartásához.

+1 Legyen esküvőszerveződ és lazíts az esküvőszervezés során

Ha pedig még ezek után is megijedsz a rád nehezedő nyomástól, a rengeteg szervezési feladatoktól keress egy esküvőszervezőt, aki a legtöbb stresszes feladatot leveszi a vállatokról. Te pedig egyszerűen csak lazíts az esküvőszervezés során.

Ha nem vagy benne biztos, hogy szükséged van esküvői koordinátorra, jelentkezz egy ingyenes esküvői konzultációra, ahol átbeszéljük a lehetőségeket. Kattints a linkre: https://rosegoldwedding.hu/eskuvoszervezesi-konzultacio/

Esküvői tippekért és letölthető segédletekért pedig iratkozz fel a hírlevelemre a linkre kattitnva: https://rosegoldwedding.hu/eskuvoi-hibak-elkerulese/

Vagy pedig kövess facebookon és instagramon!