Esküvői cipő választás

Bár a legtöbb menyasszony szerint az esküvői ruha az egyik legfontosabb eleme a különleges napnak, azonban az esküvői cipő választás legalább olyan fontos. Számos tényezőt kell figyelembe venni – a stílust, a kényelmet és azt, hogy illik-e a ruhához vagy sem -, hogy megtaláld a tökéletes cipőt a tökéletes naphoz.
Bár a tökéletes esküvői cipő keresés olyan érzés lehet, mintha Hamupipőkét keresnénk, azonban minden menyasszony boldogságához létezik a megfelelő menyasszonyi cipő. Íme néhány tipp az esküvői cipő kereséshet a RoseGold-tól, hogy megtaláld azt a cipőt, amelyben magabiztosan fogod érezni magad, amikor az oltárhoz lépsz.

Először találd meg a ruhádat


Lehet, hogy azt hiszed, megtaláltad álmaid menyasszonyi cipőjét, de érdemes megvárnod, amíg előbb megtalálod az esküvői ruhádat. Az esküvői cipődnek illeszkednie kell a ruhád minden eleméhez, vagy ki kell egészítenie azt, beleértve a színt, a stílust és a díszítéseket. Olyasmit szeretne viselni, ami kiegészíti a ruha formaságait, amit nem tud garantálni, ha előbb megvásárolja az esküvői cipőjét.
Az esküvői ruha hossza is számít. Ha úgy döntesz, hogy rövidebb ruhát viselsz a különleges napon, a cipőd jobban látható lesz, és sokkal több figyelmet kap. Dönthet úgy, hogy olyan statement piece cipőt visel, amely csillogást, glam-t, színt vagy modern eleganciát kölcsönöz.
Másrészt a teljes hosszúságú esküvői ruhák a legtöbb cipőstílust eltakarják, így ez befolyásolhatja a döntést, hogy melyik párt viselje, és milyen sarokmagasságot válasszon, ha egyáltalán van ilyen.

Ragaszkodj a menyasszonyi stílusodhoz

A menyasszonyok esküvői cipőjének is illeszkednie kell a menyasszonyi stílusukhoz. Most, hogy már kiválasztottad a menyasszonyi ruhádat, a cipőt is a menyasszonyi megjelenésedigazíthatod. Akár vintage, hagyományos, kortárs vagy retro lesz az esküvői stílusod, a cipődnek illeszkednie kell ehhez a hangulathoz.
Dönthetsz olyan tervezői menyasszonyi cipők mellett is, amelyek kiegészítik az esküvői ruhád kialakítását, mint például a klasszikus csipkék, a részletes hímzések vagy más anyagok, például tüll és szatén. Ha a cipő ennyire illeszkedik a ruha stílusához, egységesebb menyasszonyi megjelenést teremthet.

Vedd figyelembe a helyszínt az esküvői cipő választáskor

Mivel az esküvőd napján rengeteg mozgás, séta és tánc lesz, a menyasszonyi cipő kiválasztásakor mindenképpen figyelembe kell venned a helyszínt és adottságait. Az esküvőkre számtalan helyen kerülhet sor, például templomokban, báltermekben, pajtákban vagy akár a szabadban. A szabadtéri esküvőkön füves pázsit, kert vagy más terepviszonyok is előfordulhatnak, amelyek különleges cipőtípust igényelnek.
Végső soron az esküvő helyszíne fogja befolyásolni, hogy mekkora sarkaú esküvői cipőt kell viselni. A magasabb sarok remekül alkalmas arra, hogy végigsétálj az oltárhoz egy templomban, de nem biztos, hogy olyan kecsesnek fogod érezni magad, ha a füves, göröngyös kertben sétálsz.

Legyen erre is egy költségkereted

Mielőtt elkezdenéd a esküvői cipő választást, érdemes átgondolni a költségvetést. Az esküvői cipők drágák lehetnek, különösen, ha nem tudod pontosan, hogy mit keresel. A böngészés előtt határozd meg, hogy mennyit szeretnék és tudsz költeni cipőre, cipőkre. Ha már a kezdetektől fogva meghatározott költségvetéssel rendelkezel, az segít leszűkíteni a keresést, és megtalálni a számodra tökéletes cipőt.

Legyen B terved

A menyasszonyoknak érdemes megfontolniuk, hogy egy helyett két pár menyasszonyi cipőt válasszanak. Ennek oka, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak a nagy napon, ahogyan azt eltervezték. Mindig fennáll az esélye a rossz időjárásnak vagy egy cipő katasztrófának (pl. a gondos előkészületek ellenére feltöri a lábad), ekkor jó, ha van egy cserecipőd.
Lehet, hogy a szertartás alatt magassarkút viselsz, de a lakodalom alatt laposabbat, hogy a lehető legkényelmesebben táncolhasd végig az éjszakát.
A csapadékos időjárás sárral, nedves fűvel és pocsolyákkal teli járdákkal járhat. A rendkívül kecses lapos cipők vagy az égig érő tűsarkú cipők nem biztos, hogy a legjobb választás az ilyen körülmények között, legalábbis az esküvőd napjának szabadtéri részein. A képek és más szabadtéri események során elrejthetsz a hosszú ruhád alá kevésbé kényes cipőt, hogy megakadályozd a drága, dizájner menyasszonyi cipők károsodását.
Általánosságban elmondható, hogy a legjobb, ha van egy tartalék pár cipő. Még ha a fő menyasszonyi cipőd rendkívül kényelmes is, a tartalék pár arra az esetre ott van, ha tönkremenne a sarka, elszakadna, a pántja, vagy rossz időjárással találkoznál.

Alaposan nézz körbe esküvői cipő választás során

Csábító lehet megvenni az első pár cipőt, amelyikbe beleszeretsz. Azonban, hasonlóan az esküvői ruha vásárlásához, az esküvői cipő választáskor is érdemes körülnézni. Nemcsak, hogy máshol jobb üzletet találhatsz, de az összes lehetőséget is meg tudod fontolni, mielőtt kiválasztod a számodra tökéletes stílust.
Sok nagy kiskereskedő árul menyasszonyi cipőt az üzletében, és kiterjedt online készlettel rendelkeznek. Így az online böngészés egy nagyszerű ötlet a keresés megkezdéséhez, mivel a lehetőségek szélesebb skáláját böngészheted, hogy meghatározd, mi tetszik és mi nem. Ezután leszűkítheti a keresést, és elkezdhetsz vásárolni a szeretett stílusok között.

Tervezz előre

Az esküvői cipő választás az egyik legfontosabb eleme az előre tervezés. Soha ne akarj az utolsó pillanatig várni a menyasszonyi cipő megvásárlásával. Minél tovább vársz a vásárlással, annál kevesebb időd lesz megtalálni az esküvői ruhádhoz illő cipőket. Egyes kiskereskedőknél még az is előfordulhat, hogy kifogy a raktárkészlet a neked tetsző cipőkből, a kézzel készített cipők átfutási ideje pedig hosszú ideig tarthat.
Próbálj meg rögtön a ruha megtalálása után rátalálni az esküvői cipőre. A cipődet el kell vinned a ruhapróbára, hogy az esetleges esküvői ruha módosításokat megfelelően el lehessen végezni. Így a cipő magassága jobban illeszkedik a ruha hosszához. Ráadásul így lesz időd betörni és megszokni a cipődez.

Vedd figyelembe a kényelmet

Az esküvő napján órákig állhatsz a menyasszonyi cipődben, ezért a kényelem elengedhetetlen. Amikor visszatekintesz erre a különleges pillanatra, nem akarsz majd arra emlékezni, hogy fájdalmaid voltak.
Ehelyett mindig próbáld fel a menyasszonyi cipőket, mielőtt megvásárolnád őket. Lehet, hogy egész nap és egész éjjel viselni fogod ezeket a cipőket, ezért valami olyat szeretnél, ami elég kényelmes ahhoz, hogy végig bírjad az ünnepséget. Amikor felpróbálod a cipőt, érezd és próbáld ki,hogy mennyire kényelmes benne állni és járni. A magassarkú cipőknél győződj meg arról, hogy van-e extra párnázás, hogy a talpbetétje puha legyen és komfortos.
A menyasszonyi cipők bizonyos elemei befolyásolhatják, hogy mennyire kényelmesek. Egyes anyagok, például a valódi bőr, ideálisak, mert légáteresztőek, és lehetővé teszik a lábra igazodást. A csattal, fűzővel vagy pánttal ellátott cipők a szélesebb lábúak számára további állítási lehetőségeket biztosítanak.
Ezenkívül az esküvő előtt érdemes betörni a cipőt, hogy kényelmesebb legyen. Próbálj meg néhány órát sétálni a cipőben, hogy kényelmesebben alkalmazkodjon a lábadhoz. Ez különösen fontos, ha úgy döntesz, hogy magassarkút viselsz, ekkor adj időt arra, hogy gyakorolhasd a kecses járást benne.
Ha végül a kényelem helyett a stílus mellett döntest, érdemes megfontolni, hogy legyen egy második pár kényelmesebb menyasszonyi cipőd is, amelyre szükség esetén át tudsz váltani. A lapos vagy elegáns tornacipő nagyszerű választás, ha a lábad kezd fájni, vagy ha biztosabb akarsz lenni abban, hogy ne csússz meg a táncparketten. Ezenkívül más megelőző intézkedésekkel is próbálkozhatsz, hogy elkerüld a fájdalmakat, például ragtapasszal vagy bekenheted a lábad vagy a lábujjaid érzékeny területeit.

Döntsd el a sarokmagasságát

Változatos sarkú lehetőségek közül választhatsz, beleértve az alacsony sarkú, magas sarkú vagy akár blokksarkú esküvői cipőket is. Minél magasabb a sarok, annál nagyobb nyomás nehezedik a lábfejedre hosszabb ideig. Ha sarkat szeretnél, de nem vagy biztos benne, hogy mennyire lesz kényelmes, próbálj meg olyan cipőt találni, amely nem túlságosan magas.
Gondolj a mindennapi stílusodra; ha még sosem érezted magad kényelmesen tűsarkúban, akkor nem javasoljuk, hogy az esküvőd napján próbáld ki először. Minden szem rád szegeződik majd, ezért válassz lapos szandált, tornacipőt vagy elegáns, alacsony sarkút.

A RoseGold javaslatai

Az esküvői cipő választás fontos momentuma a szervezésnek, hiszen meghatározza az esküvő napi komfort érzetedet.
Nézz körül a RoseGold által alábbiakban javasolt cipők között: